Kaptain Brawe

Som ni kanske vet drar vi här på Blog ’em up oss aldrig för att tipsa om kroatiska peka-och-klicka-äventyr. Idag är en sådan dag. Kaptain Brawe är ett traditionellt äventyrsspel som handlar om rymdpolisen Brawe, ombord på patrulskeppet Mazslow (under spelets gång får man också styra två andra karaktärer, Agent Zero och Danny). En nödsignal från ett kraschat skepp blir startskottet för en steampunkig rymdsaga fullsmockad med konspirationer och laserpistoler.

Kroatiska Cateia Games är en straight to GamersGate-utvecklare med förkärlek för äventyrspussel modell svårare. Kaptain Brawe bjuder på ett par riktigt hårda nötter, så ett varningens finger bör höjas för spelare som skyr avig katt-i-brevlådan-logik. Alla andra kan räkna med ett spel som både ser ut (även om jag inte är helt hundra på det där med att blanda 3D-karaktärer med 2D-bakgrunder) och låter riktigt bra. Kaptain Brawe är ett spel med brister, det råder det inte tu tal om, men det är också ett spel med själ och hjärta. Det är ett spel närmare Telltales amerikanska västkustalster än vad det är östblocksgrannen Amanita Designs, mer flabbig humor än konstnärligt hantverk. Men samtidigt går det att blunda för spelets samhällshistoriska referenser. Där Machinarium mer liknade en fartygskyrkogård i Kamtjatka (eller övergivna månlandare) innehåller Brawe en rad lösnäsor riktade mot den politiska verklighet öststaterna länge befann sig i.

Ett klurigt och intressant spel, som jag inte på långa vägar har klarat än (det ryktas om en längd på närmare 20 timmar) – men som ändå kan vara värt att tipsa om. Kaptain Brawe finns, bland annat, att hitta på GamersGate för en dryg tvåhunka. En Iphone-version är under utveckling.


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med: , , ,Kommentarer ( 6 )

En snabbgoogling avslöjar Petar Ivancek som en del av gamla Serious Sam-utvecklarna Croteam. Där ser man.

  (Quote)

Michael Gill den 17 Nov 2010 klockan 14:12

Åh! Det här låter som ett spel helt i min smak. Pusseläventyr, modell svårare. Grafiken ger ju dessutom härliga Broken Sword/Monkey Island vibbar.

Måtte man kunna få tag på spelet bara!

  (Quote)

pixelviking den 18 Nov 2010 klockan 12:40

Klicka på ”en dryg tvåhunka” och du kommer till rätt plats för att få tag på det!

  (Quote)

Michael Gill den 18 Nov 2010 klockan 14:03

Föredömligt snyggt spel! Det ser ut att påminna lite om (den ruskigt underskattade) Runaway-serien till utseendet.

  (Quote)

Carl-Johan Johansson den 18 Nov 2010 klockan 14:44

Långsökta peka-klicka är grymt! Kings Quest all the way!

Föredömligt snyggt spel! Det ser ut att påminna lite om (den ruskigt underskattade) Runaway-serien till utseendet.

Oh! Ser sjukt nice ut!

  (Quote)

PimPim den 20 Nov 2010 klockan 02:44

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .