ayim

And Yet It Moves var inte bara förra årets bästa plattformsspel om du frågar Blog em up – det är också årets hittills bästa Wii-spel.

Indiespelet som går ut på att manipulera gravitationen släpptes i europeiska WiiWare-butiker idag, och vissa svenska dagstidningar som börjat rekrytera ur begåvningsreserven firade det föredömligt med att dela ut full pott.

Lika beundransvärt som spelet självt är dock trailern som släpptes för några dagar sedan för att promota Wii-versionen. Precis som spelet självt är den nämligen uppbyggd av löst sammanfogade pappersutklipp. Det ser ut som ett wellpappdiorama som någon vrider och vänder på och skakar sönder. Det är årets kanske tjusigaste reklamkampanj:


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med:Kommentarer ( 10 )

”Begåvningsreserv” *fniss*

  (Quote)

Aglet den 27 aug 2010 klockan 20:30

Undrar om Wii-moten kommer att användas på något spännande sätt till det här. Jag har bara testat And Yet It Moves lite snabbt på demot och tyckte det var riktigt mysigt. Men det skulle faktiskt kunna fungera om skärmen vände sig när man flaxade med remoten eller liknande.

  (Quote)

PimPim den 27 aug 2010 klockan 23:17

Det finns ett par olika kontrollmetoder att välja mellan, men den söverlägset bästa går ut på att du spelar med wiimoten i vågrätt läge och håller in 1-knappen för att låsa karaktären vid en fast punkt när du vill rotera omgivningarna (vilket du gör genom att vrida på kontrollen). Jag tyckte det funkade fint.

  (Quote)

Carl-Johan Johansson den 28 aug 2010 klockan 00:00

Vilka är de andra alternativen? För det lät ganska mycket som jag såg framför mig.

  (Quote)

PimPim den 28 aug 2010 klockan 23:57

Vackert! Tyckte att reklamfilmen var riktigt snyggt och kreativt gjord.

Men, varför måste alla hålla på och vända och vrida och skaka på sina spel. Jag blir ju åksjuk :P

  (Quote)

EmmyZ den 29 aug 2010 klockan 09:53

EmmyZ: Det bryter lite mönster =)

  (Quote)

PimPim den 30 aug 2010 klockan 02:42

Köpte det till Wiiware, det var det klart värt!

Originell grafik, men inte riktigt min kopp te. Ful huvudperson och inte så estetiskt tilltalande miljöer egentligen. Då jämför jag med exempelvis limbo.

  (Quote)

Anton den 30 aug 2010 klockan 11:27

Ursäkta, men sa inte du (Carl-Johan) att Bit.Trip var årets bästa Wii-spel? Så detta är alltså bättre, även om du då också sger emot dig själv, för titeln löd: ”Bit.Trip Runner är det bästa spel du kommer spela i år!” Alltså bättre än vad än jag spelar.

Så fort jag kommer hem igen ska detta laddas ned. Att jag ännu inte spelat PC-versionen trots att den ligger på datorn känns lite dumt, men nu tar jag och spelar denna version istället.

  (Quote)

NuYu den 31 aug 2010 klockan 08:51

Well, rent tekniskt är ju And Yet It Moves från förra året, så det är kanske fel att kalla det för årets Wii-spel. Men hey, snacka om lyxproblem! Köp båda och dyrka dem hårt, vetja.

  (Quote)

Carl-Johan Johansson den 31 aug 2010 klockan 18:30

Jag tror du är lite förhastad ibland. Fast bra spel gör sådant.

Runner är redan dyrkat. Hårt.

  (Quote)

NuYu den 02 sep 2010 klockan 10:58

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .