gustav

I verkliga livet finns inga sparpunkter, inga extraliv. Ibland blir det smärtsamt tydligt.

Gustav är 12 år gammal och svårt sjuk i cancer. För ganska precis ett år sedan fick han och hans föräldrar reda på att han hade lymfom, lymfkörtelcancer. Han tillbringade sedan nästan fem hela månader på sjukhus innan han flyttades från Umeå till CAST-avdelningen (Centrum för Allogen Stamcellstransplantation) på Karolinska Universitetssjukhuset, i Huddinge, för benmärgstransplantation. Tiden efter transplantationen blev enormt jobbig.

I höstas startade Gustavs mamma Anna en insamling för att göra livet på CAST lite lättare.

På barn 3 i Umeå var det lyxigt med datorer kopplade till platta tv-apparater på varje rum som gjorde den trista tiden på sjukhus lite, lite lättare.

På CAST där man transplanteras är det fult och trist och tv:n är gammal och dålig. Det vore fint om Barncancerfonden kunde avsätta lite pengar även till CAST för att göra tiden där lite roligare. Lämna ett bidrag till nya tv-apparater, datorer och Wii- fit till CAST på Karolinska i Huddinge.

53 procent av alla barntransplantationer i Sverige görs på CAST.

När insamlingen nått sitt mål, 100 000 kronor, visade det sig att Barncancerfonden inte kan vika insamlade pengar åt så specifika mål. De nu närmare 145 000 kronorna som samlats in går istället till forskning. Även om en så pass stor summa säkerligen gör skillnad, tycker vi på Blog ’Em Up att ursprungstanken – som ju garanterat ger en mer direkt effekt – är för bra för att ge upp. Vi vill dela med oss till de barn, och vuxna, som tillbringar så ofattbart tuff tid på CAST. Och vi vill göra det med Tv-spel.

Vi uppmanar därför alla våra läsare att skicka spel, konsoler, handkontroller – allt ni kan tänka er i Tv-spelsväg – till CAST i Huddinge. Märk paketet ”Tv-spelshjälp”.

Sprid ordet och dela med er av glädje till människor som verkligen behöver det.

Tack!

Skicka era gåvor till:
Britt-Marie Svahn
Verksamhetschef
CAST B 87
Karolinska Universitets Sjukhuset/Huddinge
141 86 Stockholm

Märk paketet ”Tv-spelshjälp”

Här bloggar Gustav om sitt liv, och här kan man följa mamma Annas blogg.

Uppdaterat:

Gåvo- och Välgörarlista

PAN Vision – Skänker ett paket med spel och filmer
Microsoft Sverige – Skänker två stycken Xbox 360-konsoler samt spel
Nordisk Film – Skänker en Playstation 3 med handkontroller, Playstation Eye-kamera, Buzzers, trådlösa Singstar-mikrofoner och fem stycken spel
Activision – Skänker ett paket med spel
Megastore.se – Skänker ett paket med 10 stycken spel.
Bergsala – Skänker en Wii-konsol med tillbehör.
Gamestop – Skänker två stycken Buzz Blisterpacks (med 4 buzzers), ett Singstar Blisterpack (med två mikrofoner) och sju stycken Buzz- och Singstar-spel till PS2. Dessutom 5 stycken Playstation 3-spel, 1 Xbox 360-spel och 11 stycken pc-pel för alla åldrar.
TeliaSonera Sverige – Skänker 10 Playstation 3-spel, 11 Xbox 360-spel, 2 Xbox-spel, 2, Playstation 2-spel, 12 blue-ray-filmer, en bilratt och ett 12 månaders Live-abonnemang.


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med:Kommentarer ( 77 )

Jag blir helt rörd av det här initiativet. Det är omöjligt att inte agera.

  (Quote)

Olle Agebro den 10 feb 2010 klockan 11:11

Ni som skänker får gärna höra av er, antingen till blogemup (a) gmail.com eller här i kommentarerna och berätta vad ni skänkt, så uppdaterar vi inlägget med en lista på gåvor och välgörare.

  (Quote)

Michael Gill den 10 feb 2010 klockan 11:25

Martin Lindell från Dataspelsbranschen tipsar om den här artikeln: http://www.whattheyplay.com/features/fun-is-the-best-medicine/

Här kan man läsa om hur spelande barn behöver mindre smärtstillande än barn som inte spelar, enligt Nationwide Childrens Hospital Burn Center.

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 10 feb 2010 klockan 13:00

Skulle ju underlätta om vi visste vilka spel de fått hittills också :)

  (Quote)

Stereo den 10 feb 2010 klockan 13:16

Tråkigt att inte de 145 000 tidigare kunde ha gått direkt till det ändamål som det var tänkt. Men, går det till forskning så kommer det åtminstone göra saker annorlunda.

Stereo: Egentligen spelar väl inte det någon roll. Det kommer förhoppningsvis hamna några konsoler där och om du ger dem ett framtida favoritspel extra så är väl det bara tacksamt.

  (Quote)

PimPim den 10 feb 2010 klockan 13:52

Vi behöver en lista på spelen för att se hur vi kan komplettera!

  (Quote)

Ola Skoog den 10 feb 2010 klockan 14:21

En lista vore onekligen fin att ha, men som det ser ut nu är det omöjligt att ha någon överblick över exakt vilka spel som skänkts – till största del eftersom gåvorna inte går genom oss, utan direkt från välgörare till Karolinska. Men precis som PimPim skriver så tror jag inte att dubletter är ett så stort problem – möjligen ett lyxproblem!

Samtidigt kan vi ju uppmana alla som läser det här att skriva upp vilka spel som de tänkt skänka.

  (Quote)

Michael Gill den 10 feb 2010 klockan 14:24

Det blir att leta i lådorna där hemma. Tack Blog ’em up för tipset, jag sprider vidare.

  (Quote)

Naseer den 10 feb 2010 klockan 14:28

Drar iväg ett ex av Spyro: Dawn of the Dragon till Xbox 360 när jag kommer hem. Enda hyggligt barnanpassade spelet jag kommer på att jag äger. Inte mycket men kanske kan glädja nån. Ett helt okej spel är det iaf.

  (Quote)

Farbror Atlas den 10 feb 2010 klockan 14:34

Wow! Tack, tack, tack.
Farbror Atlas: Det finns även vuxna på CAST som gillar att spela och Gustav älskar GTA…
Det är är helt fantastiskt!

  (Quote)

Anna, Gustavs mamma den 10 feb 2010 klockan 14:39

Ska absolut skicka iväg något, ska gräva i hyllan när jag kommer hem.

Underbart initiativ!

  (Quote)

Linus den 10 feb 2010 klockan 14:45

Har redan börjat gräva i hyllan. Har en del roliga och barnvänliga DS-spel. Undrar om man ska skicka in dem eller koncentrera sig på stationära spel.

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 10 feb 2010 klockan 14:50

Bärbart borde funka, hoppas bara att Bergsala (eller någon annan) kan ge hårdvara till det också!

Anna: Otroligt viktigt att du uppmärksammade det här, utan dig och Gustav hade det inte varit möjligt. Hälsa honom så mycket!

  (Quote)

Michael Gill den 10 feb 2010 klockan 14:57

Japp, det här kräver en insats från mig tror jag minsann. Dags att börja se vad man kan skrapa fram. Det finns för nuvarande inga konsoler (utöver de som nämnts har skänkts av Nordisk Film och Microsoft) på sjukhuset? Tänkte mest på vad man vågar skicka iväg, så man inte skickar iväg något som eventuellt barnen inte kommer kunna spela :)

(tror till och med jag drar iväg ett mail till modern om det här)

  (Quote)

Hampus Andersson den 10 feb 2010 klockan 15:08

Helt underbart !! Har varit många månader på ett barnsjukhus, där det fanns spel mm och sett vilken glädje det var för barnen (och föräldrar, syskon..!)

  (Quote)

Kirsten den 10 feb 2010 klockan 15:35

Hampus: Hörde nåt om en privatperson som ska skicka en Xbox 1 och en Gamecube. Gill vet mer. Jättekul att ni engagerar er.

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 10 feb 2010 klockan 15:57

Hampus: När vi var där fanns ett ps2, det var allt. Likadant på vårdavdelningen B76 man sen hamnar på och oftast ligger i flera veckor.

  (Quote)

Anna, Gustavs mamma den 10 feb 2010 klockan 15:57

Jimmy Håkansson: Hampus: Hörde nåt om en privatperson som ska skicka en Xbox 1 och en Gamecube. Gill vet mer. Jättekul att ni engagerar er.  

Den privatpersonen råkar vara jag :) – Bara jag kommer hem ska jag gå igenom så att allt fungerar och lista allting som kommer att skickas.

Väldigt bra initiativtagande av er på Blog’em Up. Har spridit informationen på de forum som jag dagligen spenderar min tid på (http://www.minhembio.com och http://www.sweclockers.com)

  (Quote)

Patrik den 10 feb 2010 klockan 15:59

Fjäder i hatten till er! Bra jobbat!

  (Quote)

Gametango den 10 feb 2010 klockan 16:18

Fantastiskt initiativ. Bidrar med ett antal promospel som borde komma till bättre nytta där än i mina dammiga hyllor.

  (Quote)

Sebastian Magnusson den 10 feb 2010 klockan 16:50

Det vart ett Guitar Hero. Om någon har en gitarr till övers så kan de ju skicka iväg den.

  (Quote)

Aglet den 10 feb 2010 klockan 16:54

Har ni hört efter med Blodcancerförbundet? Dom brukar fixa TV, video och filmer m.m. så TV-spel borde också funka. Prata med styrelsen, kontaktinfo finns på: http://www.stockholm.blodcancerforbundet.se/

/Joakim

  (Quote)

Fiskrens den 10 feb 2010 klockan 21:01

Någon som vet ifall de har en PS2? Har nämligen ett par Guitar Hero-gitarrer i förrådet och säkert något av spelen också som bara samlar damm.

Sen undrar jag över TVn? Om de bara har ”en gammal och dålig TV”, men både Microsoft och Nordisk Film skänkt 360s och en PS3a, hur gör dom då? Finns det någon med kontakter hos t.ex. Samsung eller Philips i Sverige som kan få dem att skänka en HDTV eller två?

  (Quote)

Fuffens den 10 feb 2010 klockan 22:44

Fuffens: Det ska finnas åtminstone en ps2:a där/på ingång, och Aglet köpte ju precis ett Guitar Hero-spel (sweet!). Härligt!

Angående tv-apparater har vi kontaktat pressmänniskor för några av de större elektronikkedjorna/-företagen. Förhoppningsvis resulterar det i något.

  (Quote)

Michael Gill den 10 feb 2010 klockan 23:20

Väldigt fin idé, jag ska försöka bidra!

  (Quote)

Konrad den 10 feb 2010 klockan 23:54

Verkar som ett gäng av mina vänner lyssnat lite. Det ska troligtvis dyka upp ett Gameboy Advance där, som skickas nästa vecka. Personligen tänkte jag nog dra iväg ett några GBA-spel till den också samt något mer. Och samma sak här, nästa vecka!

  (Quote)

Hampus Andersson den 11 feb 2010 klockan 00:00

Jag tänker skänka mitt knappt använda PS2 + några spel, men jag känner mig lite osäker över att posta det. Bor i Stockholm, så jag undrar om man kan lämna det direkt någonstans på sjukhuset i Huddinge?

  (Quote)

Ninna den 11 feb 2010 klockan 00:44

Jag har en tjockis-DS med en hel del spel som jag kan tänka mig att skicka men jag har tyvärr ingen laddare till DS:en :( Hampus Andersson, vet du om det följer en laddare med GBA:n som skickas? I så fall behöver jag ju inte känna mig så snål som skickar okompletta saker.

  (Quote)

Elin den 11 feb 2010 klockan 08:17

Underbart att så många privatpersoner skänker saker med, ska uppdatera huvudinlägget med era gåvor.

Ninna: Det bästa tror jag är att kontakta Britt-Marie Svahn (info@karolinska.se) och fråga, men det går säkert bra.

  (Quote)

Michael Gill den 11 feb 2010 klockan 08:58

Elin: Jag har en tjockis-DS med en hel del spel som jag kan tänka mig att skicka

Lysande! Jag har en handfull med DS-spel jag tänkt skicka =D

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 11 feb 2010 klockan 09:24

Kan man skicka datorspel också?Tror vi har ganska många sådana spel här hemma som inte används..Ska se vad som kan grävas fram.

  (Quote)

Jenny den 11 feb 2010 klockan 10:44

Hej,
Jag undrar om det bör vara någon åldersgräns på spelen? Vilken isf?

  (Quote)

Pernilla B. den 11 feb 2010 klockan 13:11

Pernilla: 60% av de som tillbringar tid på CAST är barn, så egentligen tror jag inte det spelar någon roll vilken åldersgräns spelen har. Som sagt så hoppas vi att innehållsmärkningen ska hjälpa personalen i den frågan.

Jenny: Jag är osäker på om dom har möjlighet att spela datorspel, skulle gissa att det blir lite knivigare (det är ju så mycket enklare att bara stoppa en skiva i en konsol än vad det kan vara att hålla en dator spelduglig osv).

  (Quote)

Michael Gill den 11 feb 2010 klockan 13:51

”Vi skickar en Wii-konsol med tillbehör”, hälsar Patrik Johansson från Bergsala.

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 11 feb 2010 klockan 15:13

Xboyz.se pushar för det här via http://xboyz.se/forum/index.php?page=88 och hoppas på att mängden bidrag kommer att öka!

  (Quote)

Henric Ceder den 11 feb 2010 klockan 16:43

Ett i stort sett oanvänt Nintendo Wii paket med 8 spel och ett gäng handkontroller är på väg.

Känns otroligt bra att kunna skänka det för detta ändamål.

Mvh Henrik

  (Quote)

Henrik Elsberg den 11 feb 2010 klockan 23:25

Nån som bor i närheten kanske kan ”skänka tid” och erbjuda hjälp med att installera alla prylar och se till att det funkar. Tror inte sjukhuspersonalen har så mycket tid över för det…

  (Quote)

Kajsa den 12 feb 2010 klockan 08:30

Berättade om initiativet på jobbet och det var många som nappade på idén. Just nu har vi nio spel (360/PS3 osv..) och en PS2-konsol. Blir säkert mer efter helgen.

Vi tänker skicka allt i början av nästa vecka.

  (Quote)

Linus den 12 feb 2010 klockan 09:27

Henrik, Linus: Fantastiskt!

Kajsa: Bra tänkt!

  (Quote)

Michael Gill den 12 feb 2010 klockan 10:12

Jag kilar till posten med ett paket idag! :)

Sen är det ju faktiskt så också att för varje sjukt barn finns det säkert ett eller två syskon som tycker att det är minst lika tråkigt att hänga på sjukhus. Dom här spelen kommer att glädja många.

Jag hoppas också att några tv-tillverkare eller butiker kanske kan tänka sig att skänka så det finns apparater som räcker till alla konsoler.

Bra idé av Kajsa! jag kan absolut tänka mig att ställa upp några timmar och dra sladdar och fixa i ordning konsoler. Man borde väl kunna maila Britt-Marie Svahn (info@karolinska.se) och höra efter antar jag?

  (Quote)

Angelica den 12 feb 2010 klockan 10:19

Gamestop skänker två stycken Buzz Blisterpacks (med 4 buzzers), ett Singstar Blisterpack (med två mikrofoner) och sju stycken Buzz- och Singstar-spel till PS2. Fem stycken Playstation 3-spel; Fifa 10, Ratchet & Clank, Ghostbusters, Everybody’s Golf, Little Big Planet. Ett Xbox 360-spel – Fifa 10 – och 11 stycken pc-pel för alla åldrar.

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 12 feb 2010 klockan 13:57

Nu säljer ju PriceRunner ingenting, men jag tog mig även friheten att rensa ut spelhyllan här på jobbet och skickar iväg de spel som kan tänkas passa till CAST. Några PSP-spel och PC-spel och två Xbox 360-spel kommer med posten!

  (Quote)

Angelica den 12 feb 2010 klockan 14:02

Frågade mina kollegor om Telia ville bidra till insamlingen. Fick det här gensvaret:

”2 st Uncharted Drakes Fortune PS3 Spel
1 st VGP Controller, kontroll för Xbox
2 st Spiderman 3, Blue-ray film
2 st Viva Pinata, Xbox spel
1 st Gearshift Holder G25, hållare till rattkontrollen
1 st VGP ratt G25, Rattkontroll för bilspel
2 st Into the blue, Blue-ray film
2 st Monsters House, Blue-ray film
2 st Click, Blue-ray film
2 st Moto Storm, PS3 spel
2 st Resistance, PS3 spel
2 st Ridge Racer7, PS3 spel
1 st 12 månaders Live abonnemang för Xbox live
2 st Blue dragon, Xbox360 spel
2 st Forza 2, Xbox360 spel
2 st Mass effect, Xbox360 spel
2 st PGR4, Xbox360 spel
2 st Pirates of the carribean 3, Blue-ray film
2 st Revolver, Blue-ray film
1 st Race 07, Xbox360 spel
2 st Ratchet Clank Tools of Destruction, PS3 spel
2 st På andra sidan häcken, Xbox spel
2 st På andra sidan häcken, Playstation”

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 12 feb 2010 klockan 14:12

Har en gammal xbox med tillhörande spel, tror ni att man kan skänka den till CAST?

  (Quote)

Anton den 12 feb 2010 klockan 14:50

Anton: Har en gammal xbox med tillhörande spel, tror ni att man kan skänka den till CAST?

Om du känner att du kan avvara den så varför inte?

Angelica: Nu säljer ju PriceRunner ingenting, men jag tog mig även friheten att rensa ut spelhyllan här på jobbet och skickar iväg de spel som kan tänkas passa till CAST. Några PSP-spel och PC-spel och två Xbox 360-spel kommer med posten!

Är det din privata samling eller jobbets? Tänkte om vi ska lista det under dig eller Pricerunner.

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 12 feb 2010 klockan 15:13

Finfint, Veidit!

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 12 feb 2010 klockan 16:07

Jag blir så oerhört glad när jag ser att stora företag med resurser hakat på detta underbara initiativ!! Jag älskar att se att det finns hjärta bakom logotyperna man känner igen!

  (Quote)

Anna i Skellefteå den 12 feb 2010 klockan 17:33

Jimmy: Det är jobbets, dvs PriceRunners,. spel. Vi har samlat på oss lite från olika håll och kanter genom tester och dyl.

Men sen skickar jag ju iväg en egen bunt spel förstås. :)

  (Quote)

Angelica den 12 feb 2010 klockan 18:21

Min morfar dog i cancer vid 72. Min kusinfru dog i cancer vid 35 och efterlängtade tre små barn. Min sambos farbror dog i cancer vid 64, hennes morfar, och så vidare och så vidare. När det drabbar unga, orörda själar – oskyldiga barn, är det som allra värst. Fantastiskt initiativ, och vilket gensvar sen! Vem sade att inte en människa kan påverka?!

Så fort jag är tillbaka på jobbet (åker till fjällen i helgen), kommer jag i mitt och PC Gamers namn lägga ihop ett paket spel. Jag hör av mig då. :o)

  (Quote)

Tompa Tveskägg den 13 feb 2010 klockan 12:39

PC-skägg-Thompa: Fedt!
Xboxtjejen: Fedt det med!

Skickade iväg mitt paket igår. Blandad kompott med 360-, ps2-, xbox- och ds-spel.

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 13 feb 2010 klockan 17:52

Jag skrev precis en bloggpost om de 30 spel jag packat ner för att skicka till CAST. Mest PS2, men några pärlor till gamsla klump-Xboxen också.

Härligt att ni tog upp detta.

  (Quote)

Ina den 13 feb 2010 klockan 23:08

Ett stycke Psychonauts är lagt på lådan i dag! Det känns som en passande eskapism för dem. Lord knows att jag hade älskat det under min barndom (som var rätt mycket in och ut på sjukhus på grund av brännskada). Det är ett oerhört fint initiativ av er, detta.

  (Quote)

Pondexter den 15 feb 2010 klockan 11:18

Skickade iväg två PS2-spel(Sagan om de två tornen – Härskarringen och Ice Age 2)idag efter att jag rensat i min spelhylla. Jag har också legat en del på sjukhus både i Lund och i Halmstad och vet hur tråkigt det kan vara.

  (Quote)

Anton i Halmstad den 15 feb 2010 klockan 20:12

Anton: Fint med din insats.

Ina: vilket jättepaket. Givmilt av dig!

Pondexter: Oj, Psychonauts är ett vackert spel, på både in- och utsidan. Passande bidrag.

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 16 feb 2010 klockan 14:34

Riktigt bra initiativ! Vi pluggar det i kvällen avsnitt av slashat (avsnitt 48).

  (Quote)

Tommie på Slashat.se den 16 feb 2010 klockan 15:52

Tommie på Slashat.se: Riktigt bra initiativ! Vi pluggar det i kvällen avsnitt av slashat (avsnitt 48).

Grymt! Ska lyssna!

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 16 feb 2010 klockan 16:11

Jag smäller iväg ett paket med lämpliga titlar.

Xbox 360:

Lego Indiana Jones: The Original Adventures
Bionicle Heroes
Race Pro
Xbox Live Arcade Unplugged

PS3:

Little Big Planet
Motorstorm
Formula One Championship Edition
Naruto Ultimate Ninja Storm

Hoppas de gillar det. Och tokbra initiativ av er.

  (Quote)

Henry Stenberg den 18 feb 2010 klockan 21:45

Lysande, Henry! Vi ska snart följa upp hur det har gått för den här insamlingen.

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 19 feb 2010 klockan 08:34

Någon som vet om dom kanske vill ha lite Level tidningar ??

  (Quote)

Anton den 06 mar 2010 klockan 22:59

Postar NHL 09 PS3 under veckan, någon som vet om dom har fått något PSP , har ett gäng umd-filmer som bara ligger.

  (Quote)

Anders Eriksson den 26 apr 2010 klockan 10:13

Skickar en Gameboy Color inkl två spel.

  (Quote)

Tård | Klyftigt.com den 25 jan 2011 klockan 23:12

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .