excitebike

På ett ekonomiskt plan är Nintendo mer än välmående. Det går bra nu. Men rent kreativt har de hamnat i bakvattnet. Senaste Wiiware-avslöjandet är ett bra bevis på det. I en tv-spot talar glada och lyckliga reklammänniskor om ett ”super-exciting incredible momentous not-gonna-hear-it-anywhere-else Wiiware announcement”.

”This is it”, säger de, pepsodent-smajlar och täcker av ett helt nytt Excitebike till Nintendo Wii.

Med mer nostalgi än nytändning i tanken verkar Excitebike World Rally i förstahand vara ett spel för dem som minns originalet. Det i kombination med Nintendos internetförakt är risken stor att den självskrivna communitydelen, där spelare delar med sig av hemmasnickrade rallybanor, självdör innan spelet ens rullat ut på de virtuella butikshyllorna. Tiden då E3-publiken skrek ”hell yeah” i samband med att Nintendo demade sina Wave Race-uppföljare är sedan länge förbi.

Dessutom så trodde jag redan att det fanns ett Excitebike för nollnolltalet. Just det, det gör det. Det heter Trials HD.


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med: ,Kommentarer ( 11 )

Ja, det har jag sett innan. Det ser bra ut. Ser roligare ut än nya Excitebike, men kanske inte lika vasst som Trials skärseldsloopar.

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 27 okt 2009 klockan 11:21

Jag gillar nostalgi och är trots den något trista filmen försiktigt optimistisk. Trials är på många sätt grymt men att jämföra det med Excitebike är lite taskigt. Har de så mycket gemensamt utöver att en motorcykel är huvudrollsinnehavaren egentligen?

Nya Excitebike kan definitivt bli en kul överraskning men jag är rädd för att det är ytterligare ett i raden av Nintendos ”slarvjobb” från senare tid.

  (Quote)

Farbror Atlas den 27 okt 2009 klockan 12:20

Jag tänker I am 8-bit och blir faktiskt ganska peppad.

  (Quote)

Michael Gill den 27 okt 2009 klockan 12:37

Atlas: Jag tycker att de är lika på det sättet att de är sidoscrollande (more or less) motorcross-spel där huvudmekaniken går ut på att plocka rampar på bästa sätt. Annars är de ganska olika, ja.

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 27 okt 2009 klockan 13:23

Så fort jag ser en nintendoreklam får jag känslan av att det är 1960 och att de försöker sälja mig en årsförbrukning av tandkräm.

Jag menar – ärligt. Fungerar den där retoriken på någon idag?

  (Quote)

Carl-Johan Johansson den 27 okt 2009 klockan 14:46

Hemmafruar som blivit Fritzlade sedan 1952.

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 27 okt 2009 klockan 16:19

nya exitebike ser ju askul ut. Klart ett av dom intressantaste Wiiware spelen IMO. . Trials däremot gillade jag inte alls. Madskills ser också grymt ut, tack för det tipset!

  (Quote)

David den 27 okt 2009 klockan 16:33

Jag tycker att det verkar intressant men jag förstår vad du tänker där när du säger att det redan finns ett eXcitebike för 00-talet.
De borde nog satsa lite mer på grafik tycker jag.

  (Quote)

PT den 29 okt 2009 klockan 14:26

Tobias Bjarneby lär älska det här.

  (Quote)

Marcus den 30 okt 2009 klockan 10:39

Exitebike och Trails är inte en värdig jämförelse egentligen eftersom att de är rätt olika. Det är som att jämföra Tetris och det där klassiska som Nintendo gjorde en version av i Dr. Mario. Många likheter, men också många olikheter.
Trails HD är 2000-talets Elasto Mania. Nya Exitebike är mer värt att jämföra med sin föregångare.

  (Quote)

PimPim den 30 Nov 2009 klockan 02:09

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .