epicmickey

Ligger man bakom ett spel som Deus Ex har man inget mer att bevisa. Trots det blev jag lite förvånad när Warren Spector avslöjade att han hade gått över till Disney för att göra ett Wii-spel om Musse Pigg. Visst, gör du Kingdom Hearts-ish spel tills du är mätt och belåten, skulle jag kunna tänkt. Men innerst inne ville jag ändå ha den där själsliga uppföljaren till Deus Ex. Det obestridda mästerverk som varken Bioshock eller Stalker förmådde bli.

Men jag kom över det.

Sedan läste jag den här artikeln. Och med ens jag var tillbaka där jag började. Det är inte så att jag inbillar mig att Epic Mickey har potentialen att bli något i paritet med Deus Ex. Okej att det har en tilltalande grundpremiss där spelaren använder en målarpensel för att antingen sudda ut föremål eller måla dem till liv. Det jag talar om är hur Warren Spector och hans Junction Point Studios valt att porträttera det senaste århundradets mest folkkära tecknade figurer. Ändhållplatsen för spelets art direction må vara Disney men på vägen dit stannar den hos både HR Giger såväl som Salvador Dali. Obehagligt är bara förnamnet, och kusligt är efternamnet. Se bara på hur en av Kalle Anka-figurerna (flera Disney-figurer kommer att dyka upp i olika skepnader under spelets gång – konceptskiss på läskig Långben) ser ut. Som en ilsk mördarrobot från framtiden.
creepydonald

Att Epic Mickey bygger på en så rigid förlaga som backas upp av en av världens strängaste förvaltare gör projektet bara än mer spännande. Det blir liksom ologiskt och omöjligt, som en feberdröm.

Det kanske mest underliga i historien är att Disneys krav i första hand handlat om att Musses karaktäristiska öron ska se likadana ut oavsett vinkel. Som en roterande Musse Pigg-skalp.


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med:Kommentarer ( 4 )

Fucking. Awesome.

  (Quote)

Carl-Johan Johansson den 22 okt 2009 klockan 13:09

Ord.

Warren Spector är inte nere för räkning.

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 23 okt 2009 klockan 10:33

Har läst om detta tidigare och om det blir så grymt som det verkar (totalt awesome) så blir det bara att dra fram plånboken och köpa sig ett Wii.

  (Quote)

Hagbard den 23 okt 2009 klockan 14:42

Alltså… jag måste vara förbannat tråkig nu och säga att jag inte gillar det här alls. Barnet i mig sitter och känner sig obekväm över situationen. Kalle Anka och Långben fungerade utmärkt i KH. Det var mysigt och ljust och ”barnsligt”. Jag vill inte se Långben som ett benrangel eller Kalle Anka som en cyborg, de ska vara de de är. Det finns ondingar i Disneyvärlden man kan leka med som det är. Kasta in Musse Pigg i ”En julsaga” eller kanske i ”den onda skogen” i Snövit istället för att förstöra de mysiga huvudkaraktärerna. Svarte Petter kan vi göra till en golem, det gör inte mig något. Låt de folkkära karaktärerna vara bara.

  (Quote)

PimPim den 30 Nov 2009 klockan 02:04

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .