I början av 2009 startade vi Blog ‘em up. Vi skrev kaxigt att det var ett litet steg för oss men ett jättekliv för Internet.

Så här sju år senare är det uppenbart att vi hade rätt. Mycket har hänt sedan dess, och samtidigt väldigt lite. Vi är fortfarande kvar men speljournalistiken mår sämre. Antalet speltidningar och redaktioner fortsätter att sjunka för varje år och det blir svårare att bedriva någon högre form av spelkritik både i Sverige och internationellt.

Vi skulle kunna berätta hur mycket vi hatar det här. Vi skulle kunna prata om den kreativa död som oundvikligen följer en vinstbesatt, reklamfinansierad tidningsbransch i hälarna. Vi skulle kunna skriva någonting om hur vi avskyr att leva i en värld där saker som anses värdefulla bara produceras av en viss sorts privilegade människor och bara går att få i utbyte mot pengar.

Men allt det där vore att fokusera på fel saker. Vi startade inte Blog ’em up för att berätta för andra hur de skulle göra utan för att skriva den sortens texter vi själva ville läsa.

Vi vet inte exakt vad som kommer att hända med Blog ’em up framöver, men vi har investerat väldigt mycket av oss själva i den här bloggen genom åren. Och vi tycker att den förtjänar bättre än att tyna bort. Vi lever i allt större grad våra liv i de digitala utrymmen som det tjugoförsta århundradet skapat åt oss (och nu är upptaget med att försöka begränsa). Vi behöver en påminnelse ibland om att vad vi är—våra passioner, våra tankar, våra frustrationer—är mer än bara ord projicerade på en datorskärm, dömda att försvinna den dag då databasen raderas och url:en inte längre fungerar.

Under 2016 har vi därför ägnat oss åt att formge och typsätta en textsamling. Vi kallar den för Bokslut.

Boken innehåller ett urval av artiklar i uppdaterad form som vi till största delen har publicerat på Blog ’em up. Många av dem handlar om saker vi älskar. Några handlar om saker vi hatar. Ett par stoppade vi med bara för att boken skulle se tjockare ut.

Den här boken är inte ett kommersiellt projekt. Vi tjänar ingenting på att trycka upp den. Vi skulle gärna gjort det. Vi hatar inte pengar. Men det skulle samtidigt gjort den orimligt dyr. Och det här handlade ju aldrig om att bli rika till att börja med. Det handlade om att utgöra ett alternativ. Vi kunde inte skriva många av de texter vi ville på det sätt vi ville och få betalt för det, så vi skrev dem gratis. Vi kunde inte få den här boken publicerad utan att kompromissa med innehållet, så vi tryckte den själva.

Från idag och till och med den 20:e november kan du beställa boken från oss. Den finns i två varianter:

Mjukband, 313 sidor

Robust limbindning med matt laminerat omslag. Formatet är starkare än en vanlig pocketbok. Texten är tryckt på lätt krämfärgat papper som är skonsammare för ögonen att läsa.

Inbunden, 313 sidor

Inbunden, lyxigare version med rundad rygg som ger den en bättre hållbarhet. Boken har ett skyddsomslag med matt laminering vikt runt kascherade blålila hårdpärmar. Ett blått läsband som fungerar som bokmärke är insytt i bokryggen. Texten är tryckt på lätt krämfärgat papper som är skonsammare för ögonen att läsa.

Beställning

Bokningen är stängd. Stort tack till alla som beställde!


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med: , , ,Kommentarer ( 8 )

Jag såg det här för sent! Är det helt kört att få tag i ett ex?

  (Quote)

Björn den 27 Nov 2016 klockan 15:05

Björn: Vi tryckte upp några få extra mjukband. Jag såg ditt mail och har skrivit upp dig på listan!

  (Quote)

Carl-Johan Johansson den 28 Nov 2016 klockan 19:52

Precis som Björn upptäckte jag det här alldeles för sent och således undrar även jag om det finns någon möjlighet att köpa ett ex av er? Det skulle uppskattas mycket. Tack för en exceptionellt bra blogg.

  (Quote)

Per den 19 jan 2017 klockan 17:28

Samma här. Missade helt dödlinjen för köpstopp. Tar gärna ett ex av mjukt eller hårt format om det blir några över.

Tack för alla texter.

  (Quote)

Isak den 25 jan 2017 klockan 09:18

Hej! Är också sent på bollen. Mest eftersom jag varit sen att upptäcka bloggen. Jag precis som de innan mig. Vill också köpa ett exemplar om där finns över.

  (Quote)

Morgan den 01 feb 2017 klockan 09:01

Vi har ett fåtal inbundna böcker kvar om någon är intresserad. Jag mailar er som uttryckt intresse.

  (Quote)

Carl-Johan Johansson den 02 feb 2017 klockan 00:25

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .