GameDevCovers

Game Dev Story är den viktigaste appen till Iphone sedan någonsin. Till den mån att vi inte hade något annat val än att sjunga dess lov i fjolårets årsbästalista. Till den mån att CJ kommer att döpa sin förstfödde efter det. Till den mån att vi vid var trettonde fullmåne samlas runt altare och offrar getter åt dess ära.

När Adrien ”Bulletstorm” Chmielarz grät ut om hur bögcowboys inte kan åka skidor (typ) brast mitt hjärta, fast av helt andra orsaker. Mitt tidsresar-mmo, som bröt lika mycket mark som rumtidskontinuum, sågades till kaffeved av hatarna. Mitt livsverk, mitt själaalster, barnet som jag bar som vore det min sista droppe vatten – torskade. Vad det hette? Chrono Crisis.

Ett av Game Dev Storys roligaste inslag var just det – att döpa sina spel. Även om ingen annan än jag skulle få ta del av spelen så var de gjorde med kärlek och förtjänade därför ett alldeles eget namn och därmed identitet. Därför minns jag jaktspelet Hunty McHunt, detektivsimulatorn PoliceCops, robotkalkonen Robo Gals och skolmusikalen School Cool bättre än Game #37.

Grafikern .tiff har tagit det ännu några steg längre. Hon har gjort omslag till sina Game Dev-spel. Omslag. Till påhittade spel som, du förstår, inte finns. Resultatet är som man kan vänta sig – briljant! Speltitlar som What the Cat, Mystery Pizza, Laser Wizards och det genialiskt döpta Hall of Oates får ytterligare en dimension när de får varsin sleeve. Styr din webbläsare till hennes blogg för att se spöklika bröstvårtor, katter i cylinderhattar och skäggiga trollkarlar som skjuter laser ur ögonen. Som sig bör.

GameDevCovers2


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med:Kommentarer ( 7 )

Jag älskar Game Dev Story. Jag vill att alla av spel från japanska Kairosoft ska släppas i väst. Och nu har de äntligen översatt spelet Hot Springs Story till engelska och släppt det till iPhone. Vem vill inte driva ett japanskt badhus, liksom?

  (Quote)

Patrick Sandoval den 14 apr 2011 klockan 11:50

Jag måste säga att jag itne är så hajp på badhusspelet. Jag menar badhus. Hus i vilken man badar i. Låter inte lika hett som hus i vilka man tillverkar Hall of Oates-spel i. Åtminstone inte i mina öron. En ganska viktig del av Game Dev Story var just temat, menar jag.

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 14 apr 2011 klockan 12:21

Intressant typ är hon, dem där .tiff. Synd att hon inte uppdaterat bloggen på ett halvår.

  (Quote)

Simon den 14 apr 2011 klockan 12:32

Haha. Jag vet, men vi måste förstå att Game Dev Story lika nördigt smalt som ett strategispel om badhus. Berätta för vem som helst som inte är håce-gamer om Game Dev Story så kommer de rulla med ögonen. Ett spel där man ska driva ett datorspelsföretag. ”Fucking BOOOORING!” kommer du höra. Jag lovar. Kairosoft är så coola för att de gör bra spel om vilka verksamheter som helst.

  (Quote)

Patrick Sandoval den 14 apr 2011 klockan 12:38

Simon: But still, episka omslag. Hall of Oates är det roligaste någonsin.

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 15 apr 2011 klockan 08:47

Jag är helt allvarlig när jag säger att jag skulle betala vad som helst för att få spela What The Cat.

  (Quote)

Carl-Johan Johansson den 15 apr 2011 klockan 20:09

Kan inte Game Dev Story släppas till PC? På engelska? Jag vill så förtvivlat gärna spela det.

  (Quote)

Kilman den 18 apr 2011 klockan 10:50

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .