splosionman

”Filmklippet på Maxplosion gör mig ledsen”, twittrar Twisted Pixels programmerare Mike Henry. Mike har alla anledning att vara ledsen. Capcoms nya Iphone-spel är ett skamlöst plagiat, om jag någonsin sett ett, av Twisted Pixels plattformspärla ”Splosion man”. Vad som gör det ännu värre är att det var till just Capcom som Twisted Pixel vände sig när de ville sälja in sin spelidé. De tackade nej.

Övertygade om att idén om ”’Splosion man” var för bra för att ge upp valde Twisted Pixel att ge ut spelet själva. ”’Splosion man” släpptes på Xbox Live Arcade sommaren 2009 och hyllades av kritiker som ett plattformsspel med en uppfinningsrikedom att jämföra med Portal. Spelet hittade även hem hos spelarna, närmare bestämt runt 400 000 av dem.

Att Capcom släpper ”Maxplosion” till Iphone är smutsigt, fult för att inte tala om down right nedrigt. Filmklippet som Mike Henry nämner i sin tweet har dessutom samlat på sig en drös dislikes och syrliga kommentarer, däribland min favorit:

”It’s like they took Splosion man and took a crap on it…”

Kalla det karma.

Twisted Pixels vd Michael Wilford blir heligt förbannad på Capcom men anser att det inte är värt att ta en juridisk David och Goliat-strid mot Capcom. Twisted Pixel är en alldeles för liten studio för att spänna sina copyright-muskler mot storföretagets juridiska armada, menar han.

”Jag antar att vi får göra ett ännu bättre Iphone-spel än vad de har gjort”, twittrar Wilford. Med tillägget: ”Det borde inte vara svårt”.

Maxplosion:

’Splosion man:


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med: , ,Kommentarer ( 6 )

Tur för Twisted Pixel att utförandet av Capcom inte alls verkar lika genialiskt som Splosion Man. Sjukt lågt!

  (Quote)

PimPim den 12 jan 2011 klockan 17:24

Helt otroligt. Det är som om Capcom försöker låtsas om att ’Splosion Man aldrig existerat. Ett plagiat rakt av, men utan någon finess över huvud taget. Jävligt fult.

  (Quote)

NuYu den 12 jan 2011 klockan 18:05

Det här är ju den hemskaste rip-offen i modern spelhistoria, det förstärks när det är några så stora och har så mycket att förlora som Capcom!

  (Quote)

Anton Albiin den 17 jan 2011 klockan 09:51

Osmakligt men vad kan man förvänta sig av Capcom som blivit äckligt giriga de senaste åren. Tänker främst på deras DLC till alla olika spel.

Jag förstår varför Inafune inte ville arbeta för sådana här människor.

  (Quote)

asdfg den 23 jan 2011 klockan 23:00

Inte sett såhär uppenbar plagiering sedan Amigans dagar när Sensible Soccer mer eller mindre plagierades rakt av ett annat spel som hette Football Glory. Synd att de inte driver ett mål mot Capcom. Sjukt lågt.

  (Quote)

Alex den 25 jan 2011 klockan 15:54

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .