DSC_7849

För sisådär en 20 år sedan följde jag med min far, som då jobbade som ”datorlärare” (ja, det hette faktiskt så), och några ur hans klass till Sollentuna-mässan. Jag minns inte längre vad mässan hette, men det var högteknologiskt på ett sätt som jag bara kunnat drömma om. Det var 486:or, flatbäddscanners och laserskrivare så långt ögat kunde nå. Mina tre bestående minnen från tillfället var en fotorealistisk Lamborghini-utskrift (i jättemånga färger) jag fick ta med mig hem, Space Quest IV och Janne ”Loffe” Carlsson. Så mycket spel blev det inte där i det tidiga 90-talets Sollentuna, men känslan var ändå smått magisk.

DSC_8116

Hampus Andersson, som tidigare svept in Dreamhack i ett sagolikt skimmer, plåtat skiten och låtit oss publicera det här på Blog ’em up, har dokumenterat mässkänslan anno 2010 åt oss. Gamex verkar, av allt att döma, ha varit en riktig succé. Sportbilar verkar det ju ha funnits där, The Force Unleashed 2 är kanske det närmaste vi kommer Space Quest IV – vem som liknar Loffe mest i bildspelet låter vi er bestämma. Låt oss nu hoppas att årets Gamex bara var början och att fortsättningen blir ännu bättre.

Spel, kändisar och glada mässbesökare – Hampus Anderssons Gamex i bilder
[nggallery id=42]


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med:Kommentarer ( 8 )

Urhärliga bilder!

Är det annars någon man borde känna igen här?
…skratta inte åt mig ;(

  (Quote)

PimPim den 08 Nov 2010 klockan 17:32

En grym mässa, helt klart. Härliga bilder också.

  (Quote)

NuYu den 08 Nov 2010 klockan 18:33

NuYu: Oh? De flesta jag har pratat med har varit ganska besvikna över mässan. Har han någon kommentar på det?

  (Quote)

PimPim den 09 Nov 2010 klockan 03:36

Min åsikt om mässan är väl kort och gott att det är en bra början, men mycket som måste fixas till. Mässan bör dock ha talat bra till den publik som den framförallt riktade sig mot, dvs de vanliga konsumenterna. Som gamer å andra sidan, då ställer jag mig tveksam. Största problemet var väl att urvalet av spel oftast bestod av sådant som släppts alternativt släpps inom två veckor (undantag fanns såklart, såsom Killzone 3 och Bad Company 2: Vietnam).

För utöver att testa spel och kolla på olika saker så fanns det inte så mycket mer att göra. Något Gamex absolut bör satsa på är paneler, helst med tanke på vilken respons Spelradion fick. Paneler och föredrag är dessutom något som visat sig vara väldigt populärt på andra mindre spelmässor såsom PAX.

Själv blev jag lätt uttråkad efter två timmar på mässan under fredagen, men stannade där några extra timmar för att se om det skulle finnas något mer att fotografera.

Och kan fortfarande inte sluta skratta åt faktumet att folk stod i kö för att spela Black Ops i tio minuter, fyra dagar före release.

  (Quote)

Hampus Andersson den 09 Nov 2010 klockan 03:42

Roligt att våra snygga Famicom-till-GBAspel fastnade på bild!

  (Quote)

Supermotaro crew den 10 Nov 2010 klockan 11:18

Hampus: Vissa flera gånger dessutom!

Förhoppningsvis får GameX tid att utvecklas. Jag hoppas på att jag kommer iväg till nästa år för att se vad som finns att erbjuda då. I år var det mycket Kinect och kommersiella spel jag inte alls intresserade mig av. Men nästa år kan vara bättre år också.

  (Quote)

PimPim den 10 Nov 2010 klockan 13:10

Självkart fanns det negativa aspekter av mässan, vissa montrar var direkt dåligt uppbyggda (Sony, jag talar om er) men samtidigt fanns det mycket trevligt att se och jag tröttnade inte förrän sista dagen (var där alla fyra). Kinect brydde jag mig inte mycket om medan många mindre utvecklare och nyutexaminerade bjöd på intressanta saker.

Det hade förstås varit trevligt med paneler och liknande, men eftersom jag aldrig varit på något större mässa var jag väldigt nöjd med det som var. Att få testa alla spel som jag i framtiden funderar på att köpa men måste prioritera med små studiepengar var väldigt bra. Nu vet jag till exempel att Dragon Age 2 inte är något för mig medan Donkey Kong Country Returns kan vara det mest intressanta i Wii-väg sedan Sin & Punishment 2.

  (Quote)

NuYu den 11 Nov 2010 klockan 03:48

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .