explosionade

”Någon dag ska jag trycka Fouts hand och förklara för honom hur awesome jag tycker han är.” – Carl-Johan Johansson, oberoende spelexpert, om indieutvecklaren Nathan Fouts.

Explosionade är den senaste i raden av Nathan Fouts, Mommy’s Best, genialiska indiepärlor som inte har konstruktivt att säga om världens tillstånd och kompenserar det med ett granatgevär och saker som går boom. Tänk dig en överviktig menig med latrintjänst, ett krig mot en utomjordisk ras och en prototypmodell av en experimentell krigsmaskin. 40 explosiva nivåer senare förstår du varför Explosionade tillsammans med spel som Weapon of Choice och Shoot 1UP är den bästa anledningen varför du ska spendera dina microsoftpengar i Xbox Live Indie Games.

Trots det var det snubblande nära att Nathan Fouts struntade i att släppa Explosionade på Indie-plattformen över huvud taget. Anledningen var en trasig topplista och Microsofts ovilja att laga den.

”Great news – Explosionade is finished and ready for you to play! The bad news – I’m not going to release it till the Xbox Marketplace is less broken. Sorry, but I want the best launch possible, and when the Top Downloads list isn’t up to date, it’s a crappy time to release a game to Xbox Live Indie Games.”

För en mikroskopisk utvecklare vars ekonomiska kalkyl står och faller på sina spellanseringar är det viktigt att ingenting går fel. En placering på topplistan kan ge spelet den hävkraft studion behöver för att hålla sig finansiellt flytande.

”I love developing games for the XBLIG when the system works and I want the service to continue. But if Top Downloads keeps getting stuck it’s going to eventually impact developers and gamers and the channel will suffer.”

Efter flera dagars fördröjning insåg Microsoft att det fanns en poäng i att hålla sina mest kreativa spelbidragare vid liv och lagade topplistan. Nathan Fouts kunde till slut lansera sitt spel. Livet som oberoende spelutvecklare är tufft, särskilt när man är mer beroende av yttre faktorer än vad man tror. Men Nathan Fouts är en fullblodsoptimist:

”If life hands you explosions. Make Explosionade!”


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med:Kommentarer ( 5 )

”If life hands you explosions. Make Explosionade!”

*dör av awesome overload*

  (Quote)

Carl-Johan Johansson den 18 okt 2010 klockan 14:21

Haha! Features-listan som Fouts skickade mig! Sista punkten:
”Hand-drawn, silky-smooth effect animations just like Mom used to make!”

Episkt!

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 18 okt 2010 klockan 14:28

Den där taglinen ger mig hoppet för mänskligheten åter.

  (Quote)

Peter Mikkelsen den 19 okt 2010 klockan 21:09

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .