verklighetsflykt

En vecka som den här kan det mer än vanligt vara värdefullt att fly verkligheten med hjälp av digital underhållning. Om den digitala underhållningen dessutom hjälper till att göra världen lite, lite bättre känns flykten kanske också extra mycket värd.

Skriv ett par meningar om ditt favoritexempel på hur spel och spelkulturen verkat för tolerans och jämlikhet, skicka meningarna till blogemup[Leiafrisyr/kanelbulle/snabel-a]gmail.com innan fredag (24/9) klockan 12:00 och du har chans att vinna en PC-kod av superfina välgörenhetsspelet Chime. Eftersom kombinationen Lumines, Tetris och välgörenhet ger high score på karmakontot!


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med: ,Kommentarer ( 2 )

Tack till Marcus Legler på Mi5 Communications för priset!

  (Quote)

Michael Gill den 22 sep 2010 klockan 14:36

Jag tänker direkt på alla konstiga personer man lärde känna när man var liten och bytlånade spel med alla som hade samma konsol som en själv och råkade bo i samma kommun. Spelade ingen roll om de var nazister, luktade illa eller var fula, hade man ospelade spel så blev man tillräckligt bra kompisar för att kunna låna varandras. Där måste ju spelen varit ett enormt socialt smörjmedel på skolgårdar. Kanske något att tänka på i masspsykosen som råder just nu?

Sen tror jag att spelens förmåga att minska intolerans och fördomar hade sin storhetstid under offlinetiden och dog tillsammans med att konsolerna kopplade upp sig där de tvärtom bekräftade de vedertagna fördomarna om feta brittiska ungar och galna tyskar.

  (Quote)

Aloysius den 22 sep 2010 klockan 15:46

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .