nolegs

You have no legs är ett kallt konstaterande av sakernas tillstånd: du har inga ben. Och så befinner du dig i en grotta.

”I thought of making a game with a disabled main character”, har Martin Broucho att säga om sitt spel som har det skevaste porträttet av en handikappad människa som populärkulturen har sett sedan Joe Swanson i Family Guy.

Jack är arkeologstudenten som aldrig har haft problem med sitt tillstånd. Till den mån att han inte ens behöver en rullstol, istället häver – nej – slungar han sig fram med hjälp av armar tjocka som trädstammar. Det är, som du förstår, en fullgod porträttering av den funktionsnedsatta individens vardag. You have no legs går (haha) ut på att utforska ett komplext grottsystem genom att med dina trädstammstjocka armar trasdockkasta dig från den ena vinkelräta klippan till den andra. Ibland hittar du en antik artefakt som gör dig starkare och mer uthållig så att du kan nå upp till tidigare oanade höjder.

You have no legs uppkom inte, som man skulle kunna tro, för att håna funktionsnedsatta utan som ett bidrag till en spelutvecklartävling på temat ”you can’t…”. Alla bidrag skulle på något vis hantera oförmågan att göra något vitalt – till exempel gå. You have no legs kom på första plats. Om du spelar det förstår du varför.

youhavenolegs

Spela You have no legs


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med:Kommentarer ( 2 )

Jag kom till dit bilden visar, sedan orkar jag inte mer. Men det är en sjukt skön idé verkligen! Jag sitter här och beundras av spelet samtidigt som jag skrattar lite för mig själv och tänker mig en rullstolsbunden kompis i denna situation. Riktigt skönt!

  (Quote)

PimPim den 20 aug 2010 klockan 00:28

Det är riktigt koolt efter att ha spelat ett tag. då får man en massa utrustning som gör att man kan kasta sig jättelångt, putta och/eller slå sönder stenbumlingar. synd bara att det är väldigt smärtsamt att spela ett längre tag

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 24 aug 2010 klockan 22:55

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .