cheshire_cat För tio år sedan släppte American McGee det enda bra spel han nånsin gjort. Passande nog var det också ett av sin generations allra bästa.

American McGee’s Alice var en morbid uppföljning av Lewis Carrolls roman där Alice föräldrar omkommer i en husbrand och Alice själv förvandlas till ett vårdkolli på ett mentalsjukhus. Och hela Underlandet, som den konstruktion av Alice fantasi det råkar vara, går åt helvete och måste räddas ifall hon någonsin vill återse sin mentala hälsa.

McGee har aldrig följt upp Alice med något vettigt eftersom han bara hade en enda riktigt bra historia att berätta. Och därför, just därför, skruvade han upp hypometern till elva när han utannonserade en fortsättning häromåret. Den första trailern släpptes nyligen under Comic Con. Och även om den kanske inte säger mycket så ger den oss svar på frågan var fan Alice egentligen har hållit hus. Hon är kvar där vi lämnade henne sist, sjukare än någonsin:

2011. Var där.


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med:Kommentarer ( 2 )

Och i en värld så skadad som denna finner jag det lustigt med twitter-namnet The White Rabbit. Nu måste jag ju följa den.

Kanske dags att lägga in sig någonstans jag också.

Men först borde man våga sig på det första spelet…

  (Quote)

Aglet den 14 aug 2010 klockan 20:21

Jag vetefasiken vad jag gillar detta egentligen. Jag läste böckerna för inte så länge sedan och jag är nog för kär i Wonderland för att se den här serien för att se något egentligt intresse i det. Jag blev bara rätt besviken på Tim Burton’s tolkning och denna är helt klart mörkare än så.
Men vi får väl se. Kanske får sug på det så småningom med.

  (Quote)

PimPim den 15 aug 2010 klockan 02:25

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .