dune 2

Realtidsstrategi har länge varit en genre som lockat med sitt djup, men som jag aldrig lyckats sätta tänderna i på riktigt. Visst har jag förtrollats av Dune 2 och Warcraft, imponerats av Company of Heroes och stolt tagit del av Ground Control och World in Conflict – men aldrig mer än gläntat på dörren till genrens egentliga användningsområde: det tävlingsinriktade flerspelarläget. Sommarens speltorka och släppet av Blizzards fantastiska Starcraft 2 sammanstrålade därför minst sagt lägligt. Nu står jag där på tröskeln, med dörren på vid gavel och stirrar ner i avgrunden. Jag ser på kommenterade matcher, pluggar techträd och nöter build orders. Jag trollbinds och inser samtidigt min litenhet i sammanhanget – oerfarenheten är ju bara en av många variabler som måste putsas till innan jag på riktigt kan förstå spelet till fullo. Vägen till toppen är lång.


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med: ,Kommentarer ( 7 )

Jag har heller aldrig riktigt kommit in RTS-djungeln, tyvärr. Fast det var värre för en tio år sedan då nästan alla storspel var antingen ett RTS eller ett FPS (som jag heller inte var speciellt inne på då, men bättrat mig på, på senare tid).

Det värsta med genrer man har dålig koll på är ju känslan av att man inte har en chans att ta igen 15 års utveckling genom att kasta sig in i det senaste spelet. Särskilt när det gäller multiplayerspel.

  (Quote)

Aloysius den 06 aug 2010 klockan 18:53

Jag är på samma plats. Har aldrig lirat strategispel online, bara på lan med gentlemannaregler som ”anfall först om 30 minuter” och ”vänta, jag måste kissa”. Är dock smått biten av Starcraft 2 och hoppas att Blizzards löften om rättvis matchmaking faktiskt fungerar när jag beger mig i den riktiga djungeln för första gången.

  (Quote)

Calle den 06 aug 2010 klockan 21:46

Min dator pallar knappt Half Life 2 på hyfsad grafik så där flyger det åthelvete. Däremot undrar jag hur de kommer lyckas att balansera upp 2an på samma sätt som de balanserade upp 1an.

Tog annars lång tid för mig att börja spela online i sig. Jag började inte förens med Halo 3 om jag ska vara helt ärlig. Men jag har aldrig varit riktigt intresserad av RTS på det sättet. Spelade det mest för kampanjen.

För annars intresserade så ska det finnas ett TV-program där stora StarCraft-stjärnor lär upp en popartist att spela StarCraft på toppnivå. Minns inte vad den heter riktigt nu men jag ska komma upp det för min egen del med.

  (Quote)

PimPim den 07 aug 2010 klockan 01:43

Jag har heller inte spelat online med RTS. Undantaget är Halo wars som var otroligt kul. Men det är mycket xbox lives förtjänst.

  (Quote)

Augustus den 08 aug 2010 klockan 13:16

Detta tror jag är första avsnittet av ”Become a Progamer” http://www.youtube.com/watch?v=fgO86LH_fco om ni är intresserade. Ska se den så småningom och det verkar rätt underhållande.

  (Quote)

PimPim den 09 aug 2010 klockan 00:34

PimPim: Mäktigt!

Vad spelar ni för ras? Jag har nött en del Terran men är rätt sugen på att lära mej Protoss.

  (Quote)

Michael Gill den 09 aug 2010 klockan 10:21

För alla som inte riktigt kommit in i RTS så rekommenderar jag Dawn of War (eller Relics RTS framför Blizzards över huvud taget). Squadbaserat, stadigt tempo, svettig kamp om mapcontrol och utsökt balans (även fast de senare expansionerna gjorde det ganska luddigt).

  (Quote)

Voxbrallan den 09 aug 2010 klockan 16:15

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .