everyday

I wake up every day
feeling the same way
wake up every day
feeling the same way

I Måndag hela veckan är den cyniske tv-journalisten Phil Connors fast i ett ekorrhjul som i sin tur fastnat i en evig måndagscykel. Varje dag, samma tid, vaknar han upp för att gång på gång återuppleva samma dag. Måndag hela veckan är mer än en i mängden substanslösa 90-talskomedier, det är vardagsmonotonin dragen till sin spets.

Every Day the Same Dream är ett spel på ungefär samma tema. Du är en löneslav som lever ett färglöst liv med en färglös fru i en färglös stad. Varje dag sniglar du dig fram i övertrafikerade vägar. Varje dag spenderar du nio till fem i ett kontorsbås. Varje dag blir du utskälld av din chef. Varje dag förlorar du en del av det som är dig.

Every Day the Same Dream är ett spel om den ständigt upprepande vardagscykeln som är våra liv. Det handlar om att bryta mönstret, om att hitta dig själv genom att välja det ovalbara och offra det du en gång trodde utgjorde ditt liv.

Eller så kan du vara till freds med sakernas tillstånd. Sakernas färglösa tillstånd.

I gotta go to work,
then hurry home
got to go to work,
then hurry home

Level 7 skriver också om Every Day the Same Dream


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med:Kommentarer ( 8 )

Enkelt. Stiligt. Lite känsloladdat. Och avstickaren vid bilfärden var helt fantastisk.

Nu är bara frågan vad jag som människa har lärt mig av detta och ska ta till mig i mitt dagliga liv….

  (Quote)

Aglet den 08 jul 2010 klockan 10:40

Ja, bilfärden är fantastisk. Men för mig blev det ännu häftigare när man valde att inte klä på sig. Det kom jag på sist av allt.

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 08 jul 2010 klockan 10:48

Jag undrar om du sett Groundhog Day om du säger att den är ”vardagsmonotonin dragen till sin spets.” Poängen med den är ju att det faktiskt inte är en vanlig vardag, det är en lokal festdag och alla har jättekul utom just huvudpersonen som är sur, cynisk och sarkastisk mot allt och alla.

  (Quote)

Aloysius den 08 jul 2010 klockan 17:29

Aloysius: Jag undrar om du sett Groundhog Day om du säger att den är “vardagsmonotonin dragen till sin spets.” Poängen med den är ju att det faktiskt inte är en vanlig vardag, det är en lokal festdag och alla har jättekul utom just huvudpersonen som är sur, cynisk och sarkastisk mot allt och alla.  

Ett annat tongivande inslag, som du säkert känner till, är att dagen hela tiden upprepas. Bill Murray spelar för övrigt en journalist som åker till en byhåla för att täcka det här småstadseventet. Ett för honom väldigt prestigelöst jobb som lockar honom föga. Så, för honom skulle jag klassa det som vardag.

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 08 jul 2010 klockan 18:19

Oh! Detta fantastiska spel har hittat hit alltså. Har visat det för ”vanligt folk” i min omgivning och även de tyckte det var helfräckt. Jag brukar sitta och mysa till det här ibland.

  (Quote)

PimPim den 09 jul 2010 klockan 20:17

Ahh..
spelade det där för ett tag sedan. Att stanna upp och klappa kon var helt underbart! :-)

Egentligen känns spelet mer som en slags existentiell, interaktiv musikvideo…

  (Quote)

Oskar Källner den 15 jul 2010 klockan 19:47

Det verkar vara ett intressant spel.
Många säger att det är bra men ännu har jag inte testat det.
Får kanske göra det.

  (Quote)

Peter den 25 jul 2010 klockan 01:10

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .