shoot1up

Det finns flera skäl till varför Mommy’s Best Games är en av de mest intressanta indieutvecklarna på Xbox Live-scenen just nu. Att de befinner sig så högt ovanför toppen att de tittar ner på alla som påstår sig vara över toppen, är bara en av dem. En annan sak som utmärker Mommy’s Best är att de inte utesluter en idé bara för att den råkar vara absurd.

När jag nästan började tappa tron på Grapple Buggy kom Shoot 1UP som en blixt från klar himmel. Mommy’s Best kallar det för ett shoot ’em up för ”normala spelare”. Jag tvekar på att ”normal” ens finns att tillgå i Mommy’s Best samlade vokabulär. Shoot 1UP är en vertikalt – och ibland horisontellt, eller diagonalt – scrollande shooter där du förbehållslöst styr alla dina extraliv samtidigt. Där genren tidigare fått för sig att besudla skärmen med skott så gör Shoot 1UP det motsatta och fyller den med skepp – dina skepp. Som en inverterad version av ”bullet hell” där det är fienden, och inte alltid du, som är i numerärt underläge.

Med upp till 30 skepp samtidigt är det upp till dig att väga riskerna jämte belöningarna. Genom att sprida ut skeppen på skärmen kan du tillfoga stor skada med den kraftfulla plasmakanonen, men ju större spridningen på skeppen desto sårbarare är du. Vid trånga tillfällen kan du dra ihop dina skepp till en tät klunga för att lättare snitsla mellan fiendelaser. För hög poäng rekommenderar jag experiment med den uppladdningsbara skölden.

Oavsett om det handlar om Buggys i rymden med änterhakar eller jätterobotkvinnor som skjuter laser från brösten har Mommy’s Best Games en känsla för stil som får Paul Verhoeven och John Waters att verka återhållsamma. Shoot 1UP är kanske inte lika över toppen som fjolårets Weapon of Choice eller det kommande Grapple Buggy men det gör det inte mindre awesome. Dessutom kan du köpa det på Xbox Live Indie Games för 80 Microsoftpengar. Alltså inte ens tio kronor.

Om du inte har köpt det än: vilken del av ”inte ens tio kronor” är det du inte förstår?


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med:Kommentarer ( 6 )

Fan. Jag har inte tio kronor. Jag har ungefär 8.

  (Quote)

NuYu den 22 maj 2010 klockan 12:57

Dude. Sälj lemonad (eller stjärt) för de resterande två.

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 24 maj 2010 klockan 14:33

Blir väl stjärten som får ta stryk då, men det är det nog värt.

Förresten har spelet ett sjukt snyggt omslag också.

  (Quote)

NuYu den 24 maj 2010 klockan 15:39

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .