the-whispered-world

Tyska utgivaren Deep Silver har beslutat sig för att göra mänskligheten en tjänst. De kommer att ge ut det efterlängtade äventyrsspelet The Whispered World i inte mindre än 18 europeiska regioner – däribland Skandinavien och Sverige.

The Whispered World utvecklas av relativa nykomlingarna Daedalic Entertainment som också sitter och snickrar på A New Beginning (som jag skrev en lång och ingående artikel om i Super Play # 150, eftersom ni undrar). Utvecklarna sammanfattar storyn och upplägget såhär:

The beautiful adventure game The Whispered World whisks the player away to a fascinating fantasy world. Sadwick is a young clown but often far from cheerful. One night, a strange blue creature speaks to him in a dream, and sends him on an adventurous journey. Many dangers await Sadwick, for the world he knows is doomed to crumble and fall.

In classic point & click tradition, gamers steer Sadwick and his companion Spot through the game. Little Spot never leaves Sadwick’s side and is integral to solving many puzzles. He can take on many different forms throughout the game, which the player can pick and choose at will, once they have been learned.

Grafiken i spelet är handmålad och ser ut att låna en hel del inspiration från Hayao Miyazakis filmer, inte minst Spirited Away. The Whispered World släpps i maj i Tyskland och med lite tur slipper vi vänta mycket längre på den engelskspråkiga versionen.

Här är ett gäng bilder under tiden som förklarar exakt varför Daedalic är det mest intressanta företaget i äventyrsvärlden just nu:

[nggallery id=6]

Spread the word!


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med: ,Kommentarer ( 6 )

”intressanta företaget i äventyrsvärlden just nu”, synd bara att det inte säger så himla mycket :)

  (Quote)

Ola den 30 mar 2009 klockan 20:42

Det är ju just det det gör.

  (Quote)

Alfred Holmgren den 30 mar 2009 klockan 21:47

Jag drar till med den gamla Alfred Holmgren-klyschan ”det är så vackert att man vill rama in varje bildruta och hänga upp på väggen”. Men! Det är ju nåt som fel med nästan alla bilderna. Den där blåa gubben med gröna tofsen och konstiga munnen!

  (Quote)

Johan den 31 mar 2009 klockan 20:12

Detta ser otroligt mysigt ut. Machinarium har fått utmaning…

  (Quote)

Linus den 03 apr 2009 klockan 08:20

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .