nintendocereal

Folk gillar att sälja skit online. Ju äldre och mer obskyrt det är, desto bättre. Det betyder att det är mer exklusivt. Som förstaupplagor av gamla serietidningar. Eller niomillimetersfilm. Eller samlarfigurer som aldrig har tagits ut ur förpackningen de kom i.

Eller 22 år gamla flingor.

En kvinna från Pennsylvania hittade nyligen en oöppnad förpackning med Nintendo Cereal System (som är det mest briljanta namn jag nånsin hört)  i sitt förråd och bestämde sig för att, som människor ofta gör när de hittar saker i skafferiet vars bäst före-datum gick ut för tjugo år sedan, att auktionera ut den på nätet. Och precis som normalt folk ofta gör när de hittar mat på eBay som är äldre än de själva började nördarna bjuda. Slutpriset hamnade på 207 dollar.

En snabb sökning visar att flingorna är en del av en limited edition-kampanj som Nintendo lanserade i samarbete med Ralston Cereals 1988 för att promota NES-spelen Super Mario Bros och Legend of Zelda. Från Wikipedia:

The cereal box was divided in half. One side, called Super Mario Bros. Action Series, had fruity-flavoured Marios, Super Mushrooms, Goombas, Koopa Troopas, and Bowsers, and the other, called Zelda Adventure Series, had berry-flavored Links, hearts, boomerangs, keys, and shields. The cereal came with a sticker of a Nintendo character and Nintendo ”Power Cards” (a set of twelve trading cards) on the back panel. It also had offers to win NES Power Pads or a Super Mario cereal bowl.

Och Nintendo skulle givetvis inte vara Nintendo ifall de inte tagit allt ett steg för långt och gjort en reklamfilm för att promota flingorna. Och vad säger ”Ät mig!” bättre än ett par ungar med tv-apparater på huvudet som muntert hoppar genom första banan i Super Mario Bros och rappar om ”your favourite crunch” till en videoproduktion som är straight outta din typiska tvättmedelsreklam? Nintendos marknadsföringsavdelning lade sina pannor i djupa veck och funderade länge men kom inte på något vettigt svar. Och vem kan klandra dem?


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med:Kommentarer ( 7 )

Så sanslöst dumt. Jag gillar hur porträttlik Mario-flingan är.
Och namnet. Herregud. Namnet.

Nintendo Cereal System.

Det är inte ok. Och jag bor ändå i Göteborg och borde vara immun mot sånt här.

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 28 feb 2010 klockan 11:17

”Nintendo Cereal System is a super part of this nutricious breakfast” …undra på att de blev lite rundare på andra sidan pölen.

  (Quote)

Rikard den 28 feb 2010 klockan 13:48

Helt underbart!!

Undra om flingorna fortfarande är goda.

  (Quote)

Morot den 28 feb 2010 klockan 18:45

Det mest chockerande i den här historien är att någon har satt sej framför datan och skrivit in en text på wikipedia om ett gammalt flingpaket.

  (Quote)

Kiwi den 01 mar 2010 klockan 15:00

Kiwi: Det mest chockerande i den här historien är att någon har satt sej framför datan och skrivit in en text på wikipedia om ett gammalt flingpaket.

Haha! Touché!

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 01 mar 2010 klockan 21:51

Och Nintendo sitter kvar i samma reklam-träsk som de landade i på 80-talet.

/skamlös reklam

  (Quote)

Aglet den 03 mar 2010 klockan 07:56

Haha! Grymt namn på flingorna.

Varför har vi i Sverige fått se så lite av sådant här för?

  (Quote)

PimPim den 05 mar 2010 klockan 18:13

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .