cyberoslip

Mitt största problem med hur spelmedia täcker indiespel är inte att de knappt skriver om dem över huvud taget, utan hur okritiskt de förhåller sig till dem när de väl gör det.

För ett indiespel räcker det ofta att vara lite konstigt knäpp för att vi ska hylla det som intellektuellt och konstnärligt. Genom att haka på den grafiska trend som spel som Everyday Shooter och Geometry Wars skapade blev många indiespel orätt firade. Ett tag verkade det nästan som om det räckte att göra ett spel där starkt lysande rutor skjuter på starkt lysande kvadrater för att hissas hela vägen upp till stjärnorna.

Av den anledningen borde jag principsåga Cybersolip. Ett indiespel vars enda ambition tycks vara att blanda hallucinogen grafik (det ser ut som ett Bangai-O på magiska svampar) med retroblipp och nostalgiblopp. Sedan såg jag trailern. Två minuter och åtta sekunder fluorescenta svampmoln, självlysande jättemyror och gravitationslöst pangande senare förstår jag varför förpackningen ibland kan vara lika viktigt som innehållet.


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med:Kommentarer ( 7 )

Lite som om Jeff Minter skulle göra en remake på Defender… Riktigt catchy låt måste jag säga! :)

  (Quote)

Rikard den 23 feb 2010 klockan 11:55

Ja, verkligen. Hans Space Giraffe är ju minst lika trippigt
http://www.youtube.com/watch?v=NzGOWy-rUmU

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 23 feb 2010 klockan 12:53

Riktigt snyggt spel. Frågan är bara om man inte tröttnar på det efter ett tag för det kändes som att det var typ samma sak hela tiden.
Fast det kanske finns olika banor och sånt som ser olika ut.

  (Quote)

Morot den 23 feb 2010 klockan 13:36

Jag måste erkänna att jag inte har hunnit spela det än. Men visst. Det ser ut att vara mer yta än innehåll. Men inte så dum yta ändå =D

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 23 feb 2010 klockan 15:51

Fyfan, jag dör bara hela tiden.

Antagligen finns det bara en bana – än så länge, så det är rätt enformigt. Men som sagt, snyggt är det, och låten fastnar.

  (Quote)

NuYu den 23 feb 2010 klockan 16:47

Geometry Wars möter Earth Defence Force? :)

  (Quote)

Linus den 24 feb 2010 klockan 00:30

Linus: Geometry Wars möter Earth Defence Force? :)  

’N a big ol’ bag o’ ’shrooms. ;)

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 24 feb 2010 klockan 10:04

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .