press_20072492

För tredje året i rad korar spelsajten Level7 årets svenska speljournalist, -blogg och -tidning. Eftersom undertecknad också undertecknat ett par recensioner för Level7 under 2009 får Blog ’em up inte vara med och tävla (som Spelradion redan uppmärksammat).

I den lilla ankdamm som är svensk speljournalistik finns det inte riktigt något forum för metadiskussion, inget VIP-rum för ryggdunkar. Ola Skoogs ”Att skriva om spel”-blogg lämnade ett förvånansvärt stort hål efter sig och kvar finns bara forumen dedikerade till de större publikationerna – där man sällan diskuterar konkurrenter. Med det som bakgrund är det inte underligt att en tävling av den här sorten ändå får lite prestige, oavsett vem som anordnar den.

För oss som driver en liten spelblogg, som bara kostar tid och inte betalar tillbaka några pengar, är det så klart tråkigt att inte få vara med. Positiv feedback från våra läsare är vad vi går runt på. Men istället för att vältra oss i självömkan tänker vi göra vårt bästa för att sprida kärlek snarare än något annat.

Vi har ingen aning om de här bloggarna kommer att nomineras, men vi tycker att ni ska kosta på er ett klick. Vi tror inte ni kommer att ångra er (listan och kommentarerna är sammanställd av samtliga Blogemup:are).

Games & Godis – Trots ett ganska makligt uppdateringstempo vet man att varje nytt inlägg på Games och Godis är väl värt väntan. Alltid moget, tänkvärt och insatt.

Sugoi – En spelblogg som tar fasta på det visuella. Smalt och spännande.

GamerGadgetGirl – Personligt och kunnigt om ”Spel, prylar och film” – utan att ta för mycket fokus från det viktigaste: spelen.

Sista Bossen: Aglet – Aglet skriver om manlig sexualitet, spelutveckling och spel. Vi gillar’t.

Best of Both Worlds – Världens trevligaste PC Gamer-Emil skriver långt om strategispel blandat med ett par nävar nostalgi och lite, lite Just Cause 2-reklam.

Radio Speltorsk – Med utvecklardagböcker, kåserier och allmänna bryderier i bloggformat har radioradarparet Sebastian och Andreas bevisat att Speltorsk är mer än bara mysig spelpodradio.

Xboxflickan – Bortsett från de bloggar som är knutna till publikationer av olika slag måste nog Angelica ”Xboxflickan” Norgrens blogg vara den absolut mäktigaste. Angelica låter inte det stiga henne åt huvudet utan håller det lika nördigt och trevligt som alltid.

Gamezine: Spelkultur – Gamezine-skribenten Erik Costoulas skulle lika gärna kunna vara Blog ’em ups förlorade son. Med samma intresse för att uppmärksamma det lilla i det stora som att hitta det stora i det lilla är Eriks blogg Spelkultur alltid lika läsvärd.

Vicachu –  Förra året ansåg Level7-juryn att Victor Leijonhufvuds blogg var 2008 års bästa. Den stora massan tyckte annorlunda. Att Victor Leijonhufvud inte belönades med 2008 års bloggpris är liksom melodifestivalen och försäljningstopplistor ett bevis på att demokrati inte fungerar.

Vilka bloggar har vi missat?


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med:Kommentarer ( 24 )

Wow, vilket förtroende. G&G har vilat i några månader, i takt med att jobbelastningen har ökat och jag har tagit på mig diverse andra skrivuppdrag har både inspiration och tiden att skriva minskat. Men en comeback ligger såklart i pipelinen, tro inget annat. Efter att ha omnämnts både här och på extraallt.com de senaste veckorna börjar skämseln nå rätt nivåer för att den snart ska bli av.

Själv läser jag helst, förutom BEU, fantastiska Sugoi. Och Benny Holmström på Pulse är aldrig ointressant: http://www.pulse.nu/read.php?view=text&id=2451

  (Quote)

Peter den 22 feb 2010 klockan 12:17

Känns fint att vara saknad :)

…och tack för lite nya bloggar att lägga in i RSS-läsaren!

  (Quote)

Ola Skoog den 22 feb 2010 klockan 12:36

Fin lista men ni har ju missat den trevligaste av dem alla.
Nämligen min egen Carrot Games http://www.carrotgames.se

Andra bloggar som jag tycker är trevliga är Gamereactor-Petters blogg och även Jonas Mäkis (Gamereactor) blogg.

  (Quote)

Morot den 22 feb 2010 klockan 13:43

Har ramlat över en rätt nystartad men aktiv och läsvärd blogg vid namn ”Spelbröderna”. Två bröder som nördar rätt rejält. spelbroderna.blogg.se

  (Quote)

Carcass den 22 feb 2010 klockan 14:48

SKANDAL vill ni kanske att jag ska tycka och det gör jag! Känns inte logiskt att det inte ska gå att rösta på blogemup bara för att Gill har skrivit en level7-recension. Enligt samma logik borde man ju inte fått rösta på Super Play bland tidningarna förra året – för där hade den där Gill också varit framme.

Jag är milt irriterad och ska därför bojkotta bloggomröstningen!

  (Quote)

Johan den 22 feb 2010 klockan 15:43

Wow! Känner mig djupt hedrad att som sporadisk bloggare ens bli nämnd i samma andetag som de andra kandidaterna i listan. Tack grabbar! :)

  (Quote)

GamerGadgetGirl den 22 feb 2010 klockan 15:53

Johan: Uppfriskande med ett så otroligt lågmält utbrott!

GGG: Det är du värd!

  (Quote)

Michael Gill den 22 feb 2010 klockan 16:01

Tack för omnämnandet! Känns otroligt härligt att se sin blogg bland ett sådant fint sällskap som ovan.

Jag lovar att fortsätta hålla bloggen smal och spännande en lång tid framöver :)

Peter: Roligt att du läser bloggen, men du får se till att uppdatera din egen nu också ;)

  (Quote)

Linus den 22 feb 2010 klockan 16:16

Om vi nu ska prata fakta här och lämna felskrivningar(?) som ”ett par recensioner” och ”en level7-recension” bakom oss så skrev Michael Gill sju recensioner för Level7.nu under 2009: http://level7.nu/spel/recensioner.php?author=35804, och minst lika många för andra publikationer som vi levererar till.

Sedan kan man ha åsikter om att det är för hårt att diskvalificera honom och Blog’em up på grund av detta när till exempel P3-programledare nominerats till P3 Guld-priser, men jag vill hålla L7-Utmärkelserna så fritt från tveksamheter som möjligt.

När det gäller Super Play-jämförelsen så jobbade Michael Gill för Level också under 2009. Att alla speltidningar är nominerade ser jag inget problem med.

Här är för övrigt de nominerade bloggarna:
http://level7.nu/texter/read.php?id=195143

Och nominerade skribenterna:
http://level7.nu/texter/read.php?id=195142

  (Quote)

L7-erik den 22 feb 2010 klockan 16:28

Tack för kärleken! Tycker Sverige har ett gäng fasligt fina spelbloggare.

Jag gillar också…

New Game Plus för att Ina som driver den har intressanta tankar och en skön spelsmak: http://newgameplusblog.wordpress.com/

EmmyZ för att hon är en cool spelmamma: http://emmyz.net/

Pixelperspektiv som är ruskigt snygg och där det dessutom skrivs om lite annorlunda små nyheter: http://pixelperspektiv.se/

  (Quote)

Angelica den 22 feb 2010 klockan 16:31

Åh tack Angelica <3 Det värmer jättemycket att bli uppmärksammad.

Visste om de flesta bloggarna i huvudinlägget men några har jag inte hittat till förut. Tack för tipsen!
(och det är sjukt synd att inte kunna rösta på Blog 'Em Up…)

  (Quote)

Ina den 22 feb 2010 klockan 18:02

Några bra bloggar där, men det är bara någon enstaka jag följer. Men varför inte Speltokig? Tokigt bra spelblogg.
http://www.speltokig.eu/

Sen fattas någon mer…
– Visst ja, min egen! ;-)

  (Quote)

NuYu den 22 feb 2010 klockan 18:55

Vilken ära att få ett så fint omdöme från Sveriges bästa spelblogg! Dessutom sjukt kul att omnämnas i sällskap med alla bra bloggar här ovan.

Trist förresten att Blogemup inte kan nomineras. Ni hade haft min röst.

  (Quote)

Erik Costoulas den 22 feb 2010 klockan 20:55

Jag gillar Vincere Del Mori (Tommy, var är du?! Hör av dig! Det var längesen!) och Ludus Obscura av de som inte nämnts, men ingen av dem uppdateras så mycket längre tyvärr.

  (Quote)

Carl-Johan Johansson den 23 feb 2010 klockan 03:36

Nio gånger är ingen gång, brukar jag alltid säga!

Jag hade fattat om det vore så att Gill drev den här bloggen själv, men nu medverkar han ju bara. Han medverkar i SP och LVL också, men de får vara med i omröstningen. Känns inte riktigt rätt.

  (Quote)

Johan den 23 feb 2010 klockan 06:56

Vincere var en av bloggarna jag röstade på för 2008, synd att den slumrar. Och Ludus! Kom tillbaka kära syskonblogg!

  (Quote)

Michael Gill den 23 feb 2010 klockan 09:18

Tack för omnämnandet Gill! Håller med många andra om att det är trist att man inte kan rösta på Blog Em Up. Det hade visserligen inneburit att ni stått för en utskåpning av episka proportioner, så kanske mer spännande så här. ;)

  (Quote)

Farbror Atlas den 23 feb 2010 klockan 11:07

Jag saknar verkligen Blog´em up på nomineringslistan! Jag tycker ni har hållt högst klass i år och jag hade röstat på er om ni funnits med! Keep up the good work!

  (Quote)

Tove Bengtsson den 26 feb 2010 klockan 15:12

http://www.kraid.se

Min retroblogg, dock så har den inte varit aktiv hela 2009 då den startades i december :) Får försöka oss på en nominering 2010 istället!

Synd att ni inte kan nomineras, tycker det är orättvist! Ni får väl göra en egen bloggtopplista :)

  (Quote)

blutt den 27 feb 2010 klockan 21:41

Fan! Är sur över att ni inte är med. Men då slipper jag vela mellan er och Xboxflickan i alla fall! :)

  (Quote)

Christofer Martin den 28 feb 2010 klockan 18:47

Det var som tusan! Nu skäms jag lite över att jag inte postar oftare. (Eller sett det här inlägget tidigare). Tack iaf! (Ni upptäckte den subtila JC2-reklamen alltså? Ajdå.)

Utan att ljuga det minsta kan jag också hävda att ni fått min röst hos Level7 om ni bara hade gått att rösta på. (Rabble, rabble!)

  (Quote)

Emil K den 15 mar 2010 klockan 17:35

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .