Uncharted 2

Gamerankings.com säger sanningen. 96,19 av 100. Uncharted 2: Among Thieves är årets bästa spel. Det bjuder kanske inte på årets bästa berättelse, de mest älskvärda karaktärerna eller det mest trallvänliga soundtracket – men som en representation för det hantverk spelmakandet är finns det inget annat som kan slå det på fingrarna. Det rivstartar redan i första bildrutan (den inledande tågsekvensen är inget annat än genial) och håller sedan ett tempo och en balans som är så perfekt avvägd att det mesta ur konkurrensen bleknar i jämförelse. Röstskådespel och (i sammanhanget) trovärdig dialog, supermjuk skärmuppdatering, felfri kamera, ett väl fungerande coversystem, grafiken och känslan av skala – listan på saker som landar på spelets plussida kan göras hur lång som helst. Det är precis allt det där ett storbudgetspel borde vara – och det är linjärt utan att göra det till en svaghet.

Och så mycket mer än så är det väl inte. Det mesta är redan sagt. Uncharted 2 är ett spel som sticker ut enbart tack vare dess odiskutabla kvaliteter, ett spel som nästan garanterat underhåller alla och ett spel som verkligen förtjänar att ha årets högsta metabetyg. Men på ett sätt är det också kanske beviset för att ett betyg, gärna baserat på delbetyg, inte alltid kan ge en rättvis bild av vad en kritiker vill säga. För även om Uncharted 2: Among Thieves är årets bästa spel är det inte det som finns i våra absoluta listtoppar.


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med: ,Kommentarer ( 6 )

Ångrar att det blev Brutal Legend och inte detta när man stod och skulle välja :(

  (Quote)

Salsane den 23 Dec 2009 klockan 10:50

Jag känner fortfarande en skepticism för detta. Jag vill inte tro att ett spel byggt kring scriptade sekvenser och Gears of War-liknande strider ska vara årets bästa spel. Jag kan inte riktigt se det framför mig i min värld. Jag är inte sämre än att jag kan ändra mig, och jag vet att jag kan gilla vilka genrer som helst så länge det är tillräckligt inbjudande och välgjort (Torchlight säger hej), men jag vill inte betala 600:- för att försöka motbevisa mig själv just nu.

  (Quote)

PC-Spelare den 23 Dec 2009 klockan 11:34

Linjärt, förutsägbart och alldeles, alldeles underbart.

  (Quote)

IslandHillStreet den 23 Dec 2009 klockan 11:44

Salsane: Jag gillade iofs Brutal Legend, men hade jag varit tvungen att välja ett hade det blivit U2.

PCS: Inget fel på scriptat så länge det är bra gjort, men jag förstår dina tvivel.

Öbackastrandarn: Öh, ha den äran!

  (Quote)

Michael Gill den 23 Dec 2009 klockan 12:29

Underbart spel, det bästa på många många år.

Så bra att jag började spela om det direkt efter jag hade klarat det.

  (Quote)

Linus den 23 Dec 2009 klockan 13:58

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .