woc-titel

Att Weapon of Choice kvalar in på Blog ’em ups lista över 2009 års bästa spel kan du tacka Microsoft som inte behagade släppa in skandinaver i indiespelshörnan förrän i år. För rent tekniskt lanserades Weapon of Choice redan ifjol under Microsofts Community Games-flagg till Xbox 360.

Den andra du bör tacka är Nathan Fouts.

Nathan Fouts är grundaren bakom Mommy’s Best Games och har ett förflutet som ”vapendesigner” till Playstation 3-flaggskeppet Resistance: Fall of Men – ett spel som blev ihågkommet för sin halvhjärtade mix av Call of Duty och Independence Day men också för sina fantasifulla vapen. Och det är i den änden som Weapon of Choice tar vid. Det är ett spel som utgår ifrån vapenarsenalen och bygger världarna de befinner sig i därefter. Ett av de första vapnen du lär känna är Xerxes eldkastare som är en slags blandning av en efterbrännarkammare och jetpack som du kan använda för att antingen flambera eller jethoppa. Därefter får du tag i alltifrån lasermotorsågsgevär till ljudbangsbazookas.

Tematiskt är Weapon of Choice vad som skulle hända om någon med ännu sämre smak än Paul Verhoeven regisserade Starship Troopers. Världarna är färglagda med en vätebombsexplosions återhållsamhet och rymdmonstrena påminner lika mycket om skalbaggar under lupp som skrotum under lupp. Och hårdrockssoundtracket är i sina bästa stunder bara på gränsen till outhärdligt.

Kvaliteten på tvådimensionella actionspel har länge mätts efter hur stora bossarna är snarare än vad spelen tillför genren. Oavsett vilken måttstock du använder vinner Weapon of Choice. Spelet sportar inte bara årets bästa bosstrider utan också flera genrenyheter. Livsmätaren är ersatt med en slow motion-funktion som slås på automatiskt när du behöver extra finmotorik för att ducka döden. Beroende på hur du klarar första banan och vilken ras du allierar dig med blir både handlingen och banorna annorlunda. Och då har jag inte ens nämnt den mekaniska spindelbensryggsäcken som tar vid där dubbelhoppet slutar.

För 240 microsoftbucks packar Weapon of Choice oväntat mycket bang.

Läs också:

Buggys med änterhakar. I rymden!

[nggallery id=23]


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med: ,Kommentarer ( 3 )

Färgerna är helt fantastiska. Färg är nittio procent av poängen med spel. Det har jag alltid tyckt.

  (Quote)

Carl-Johan Johansson den 16 Dec 2009 klockan 17:34

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .