cat_lady_header

Ni som följt Blog em up vet hur mycket jag tyckte om Downfall, Remigiusz Michalskis debutspel som vävde in tunga ämnen som ätstörningar, barnmisshandel och självmord inom ramarna för en klassisk skräckhistoria.

Michalski håller just nu på med ett nytt spel som går under namnet The Cat Lady. Han vägrar avslöja vad det handlar om men har i ett försök att skruva upp hypometern börjat skicka ut lite artwork.

– Jag vill inte avslöja för mycket om storyn. Det är därför illustrationerna är så vaga. Jag tänker göra en serie av dem och successivt avslöja mer och mer. När jag släppte Downfall kände bara några få till det, och jag insåg såhär i efterhand att det var ett misstag. Jag läste nyligen om hur de promotade Bayonetta i Japan. De satte upp en massa posters i metron där den kvinnliga protagonisten var helt täckt av stickers och inkluderade strikta instruktioner om att de inte fick avlägsnas. Självklart plockade folk bort dem för att se vad som fanns undertill. Now that’s thinking! Ibland säljer inte ens de bästa koncept om du inte hittar ett sätt att nå ut med dem.

Artworken hintar om att spelet har viss släktskap med Downfall. Är det så?
– Jag vill inte spoila något genom att säga för mycket! Men ett par karaktärer kanske återvänder. Det är definitivt ingen uppföljare åtminstone.

Kan du berätta lite om vad det är?
– Det är ett äventyrsspel i Grim Fandango-stil, typ. Heavy Rain är en annan tung influens. Valen man ställdes inför i Downfall återkommer på en större skala, precis som all extrem gore. Grafiken är en mix av foto, rendering och digitala illustrationer. Spelet innehåller mycket mer avancerade animationer än Downfall gjorde och upplösningen är högre. The Cat Lady handlar mer om moraliska val än om att ta reda på om det går att använda en gummikyckling på en ståltunna för att ta sig vidare från något löjligt pussel man fastnat i, som så ofta är fallet med spel av den här typen.

And there you have it. The Cat Lady utvecklas av Michalskis enmansföretag Harvester Games. Det har varit under produktion i några månader och ”kommer förhoppningsvis släppas under slutet av 2010”. Vi ser fram emot det.

The Cat Lady Promo 1

Läs också:

Downfall – dit minnen går när de vill dö
Intervju med Remigiusz Michalski
Lucka #10: Downfall

[nggallery id=33]


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med: , ,Kommentarer ( 4 )

Verkar jäkligt intressant. Måste köra igenom Downfall också. Så mycket spel…

  (Quote)

PimPim den 15 Dec 2009 klockan 01:34

Det här gillas.

  (Quote)

Voxbrallan den 15 Dec 2009 klockan 01:52

Speciellt intressant att Heavy Rain blivit en influens innan det ens är släppt!

  (Quote)

Schützer den 16 Dec 2009 klockan 11:54

Schützer: Speciellt intressant att Heavy Rain blivit en influens innan det ens är släppt!  

Mycket origami.

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 16 Dec 2009 klockan 12:01

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .