På ett kontor här i björkarnas stad sitter åtminstone en väldigt nervös ung man och räknar ner dagarna till den 12 december. Efter att ha väntat på WiiWare-släpp av både Cave Story och NightSky i alldeles för lång tid tog nämligen Nicklas ”Nifflas” Nygren det säkra före det osäkra och beslutade att låta sitt nästa projekt lanseras i egen regi. Nicklas första kommersiella släpp heter Saira och är ett plattformsspel där Knytt-andan uppgraderats och tagits till nästa nivå.

Här på Blogemup.se vill vi så klart uppmärksamma en av Sveriges mest spännande och egensinniga spelskapare. Därför kommer vi att köra lite av en Nifflas-vecka här, parallellt med lucköppnandet. Reportage, tävlingar (med både spel och kläder i prispotten) och – så klart – recension av spelet är vad som kan förväntas under de kommande dagarna. Häng med!


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med: , ,Kommentarer ( 6 )

Nifflas är grym! Ser galet mycket fram emot Saira. :)

  (Quote)

Farbror Atlas den 07 Dec 2009 klockan 10:59

Intressant. Var kommer spelet släppas någonstans och vad kommer det kosta? Någon som vet?

  (Quote)

L7-erik den 07 Dec 2009 klockan 11:08

Farbror: Det borde du, det är riktigt bra!

Erik: Som jag förstår kommer det släppas på Nicklas hemsida. Priset ligger kring hundringen.

  (Quote)

Michael Gill den 07 Dec 2009 klockan 11:11

Screenshotsen gör det inte direkt för mig, men jag vet ju hur löjligt bra Knytt-spelen är, så det bör ju kunna vara något för en tycker man.

  (Quote)

PC-Spelare den 07 Dec 2009 klockan 13:25

Det första Knytt är fortfarande ett av dom fem bästa spelen jag har upplevt, alla kategorier. Jag har planer att efter jul trycka upp hela Knytts karta som en 150cm bred print, rama in och ha i hallen.

  (Quote)

Joel Dinegrim den 07 Dec 2009 klockan 14:27

Nightsky verkar riktigt nice. Synd att det bara kommer till WiiWare (åtminstone än så länge).

  (Quote)

PimPim den 07 Dec 2009 klockan 18:04

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .