NHL10

Ilska. Många av de spel jag nött allra mest är de jag förknippar med extrema känslosvängningar – och framför allt ilskan. Jag är ingen tysk WoW-unge, men jag måste erkänna att det finns både ett och annat styrdon som fått smaka. Och allra värst har det varit i spel jag spelat med andra, över internet. Counter-Strike är ett exempel, NHL 10 ett annat.

För paketerat tillsammans med den magiska belöningskänslan från att ha gjort något riktigt bra kommer också magontet och migränen från att ha misslyckats. Att ha bränt ett öppet mål, att missat en enkel passning eller att fastna på motståndarförsvaret och aldrig lyckas ens dumpa pucken långt över blå. Att svika sitt lag och bli förnedrad inför publik. Skulle jag göra någon slags överslagsräkning över känslosvallningarna jag haft med NHL 10 hamnar jag nog på plusminusnoll. Jag älskar, hatar och respekterar det – men mest av allt håller jag det som ett av tidernas bästa sportspel. Att tillsammans med fyra andra gå från att vara singleplayerskadat målkåt till uppoffrande lagspelare är nämligen en resa väl värd att göra – trots all irriterad hjärtklappning.

Tillsammans ett par mer eller mindre välkända nätvänner (ni vet vilka ni är!) lärde jag mig att burskydd inte är något att ha, vikten av att alltid ha en spelare framför målvakten och att passningsalternativ alltid är vägen till framgång. Jag vann och förlorade, skrattade och svor och insåg till slut att nätmotståndarna – dom där som bara spelar NHL 10 hela dagarna – skrinnat iväg för långt. Idag är det exakt 67 dagar kvar till Vancouver-OS och min onlinekarriär är nog över. Åtminstone till nästa höst.


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med: , ,Kommentarer ( 6 )

…nje. Jag säger bara ”Street Fighter”. Där snackar vi adrenalin och förnedring. Sitter med adrenalinet pumpande och skickar iväg sina hadouken och shoryuken mot en fegande Sagat. När man väl ska dra den sista smällen i ansiktet på killen så böjer han sig ner och får in en välplacerad uppercut. DÅ hatar man världen på riktigt, sliter sitt hår och kastar kontrollen i väggen… sedan ber man om en revanch.

  (Quote)

PimPim den 07 Dec 2009 klockan 18:09

Vissa matcher när man bara inte kommer över blå på ett vettigt sätt, då kommer hopplösheten sköljande över en likt dimman i Dresden och det enda man vill är att sitta i avbytarbåset några minuter.

Sen kommer man in och passar bort motståndet bakom buren och skickar den diagonalt upp till Tommy som klipper till och Anders nätar returen, då är det vackert. Då är man redo för ännu en match.

Vi får hitta något annat gift, eftersom det bara är jag som snöat in på Forza och inte får med mig några andra så får letandet gå vidare.

  (Quote)

Voodoo den 08 Dec 2009 klockan 10:01

Jag blev rätt sugen efter din senaste Forza-rant, men jag är rädd att jag redan ligger alldeles för långt bakom för att det ens ska vara en idé…

  (Quote)

Michael Gill den 08 Dec 2009 klockan 10:05

Forza, som dom flesta/alla serier inklusive NHL, är ett spel du fixar när du kört tidigare versioner. Bara uppdatera sig lite vad som är nytt, men var du vass på NHL09 kommer du äga NHL10 också. Var du vass på FM2 kommer du tugga apex i FM3 utan större problem.

Synd att man aldrig kommer hitta ett trevligt spel att lira online mot andra med. Har alldeles för lite tid för att bli bra nog att ha en chans. Jag som casual gamer får hoppas på bra offlinespel.

Ses på banan.

  (Quote)

Voodoo den 08 Dec 2009 klockan 15:57

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .