hctop

Årets absolut bästa Iphone-spel bygger på en enkel men inte alltid självklar insikt: änterhakar är freakin’ awesome. Spelet heter Hook Champ och är det bästa som hänt din mobiltelefon sedan någonsin. Premisserna och estetiken är så simpla att de får Super Nintendo-spel att framstå som efterlämningar av en teknologiskt överlägsen utomjordisk civilisation. Hook Champ är inga gimmicks, bara änterhakar. Och hagelgevär. Och raketskor. Som är gjorda av dvärgar. Det är, om du inte förstått det än, helt fantastiskt. Allt inrammat i en Indiana Jones-parodi som faktiskt är riktigt rolig. Samla på dig guld, juveler och ovärderliga kulturella kvarlämningar för att sedan panta dem i affären i utbyte mot – håll i dig – uppgraderingar! Hook Champ innehåller alltså inte bara änterhakar utan också möjligheten att uppgradera dem. Du kan också köpa och uppgradera dina raketskot och hagelgevär. Och om du undrar varför du bör uppgradera ditt hagelgevär en tredje gång så är det för att den är ”thrice blessed by a witch doctor, a priest and some guy.”

I affären kan du också köpa accessoarer som inte ger dig några särskilda förmågor utan bara särskiljer dig från alla andra änterhakskämpar ute i vida världen. Själv fastnade jag för lösmustaschen med motiveringen: ”Facial hair. It’s like a hat for your mouth.”

Hook Champ är en orgie i änterhakar, power-ups och hattar. Om inte det stavar Årets Spel så vet jag inte vad som gör det.

[nggallery id=31]


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med: ,Kommentarer ( 7 )

Nu snackar vi!

  (Quote)

Jonas Högberg den 04 Dec 2009 klockan 15:28

Jonas Högberg: Nu snackar vi!  

Dude! Jag har snackat non-stop, grejen är att ingen lyssnar på mig =)

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 04 Dec 2009 klockan 15:35

Exit light
Änter – hake!
Take my hand
We’re off to änter-änterhake-land!

  (Quote)

Aloysius den 04 Dec 2009 klockan 16:15

Ah, det här verkar hur bra som helst! Jag missade det helt i mitt grappling hook-inlägg!
Måste köpas när jag kommer hem.

  (Quote)

Joel Dinegrim den 04 Dec 2009 klockan 16:42

Äterhakar är visst en trend i år?

  (Quote)

PimPim den 04 Dec 2009 klockan 20:35

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .