rfg När jag träffade Volition-producenten Rick White för snart 2 år sedan för att snacka Red Faction Guerilla så talade han om liknelser med gerillakriget mellan Sovjetunionen och Afghanistan. Sanningen är att det inte finns utrymme för sådana paralleller. Red Faction Guerilla är på alla sätt ett helt opolitiskt spel. Det handlar om att riva ned saker som andra har byggt upp. Däremot är det svårt att inte dra likhetstecken till det som hände i Berlin för 20 år sedan. Inte så mycket för att Red Faction Guerilla handlar om förtryck och orättvisor, utan om att riva murar. Stora, hårda, marsianska murar. Med en hammare som påminner starkt om en klassisk sovjetisk symbol river du murar, byggnader, fordon och broar. Det är däremot helt frikopplat till verkligheten då det var Sovjet som i största möjliga mån höll Östtyskland i schack med sin Orwellskt döpta ”antifascistiska skyddsvall”. I Red Faction Guerilla faller det revolutionära manuset i skuggan av den lyriska actionfesten som är enspelarkampanjen och flerspelarläget. Det är ett enda stort glädjerus som inte stillar förrän sista betongkloss malts till stoft.

Det finns ett tyskt ordspråk som är lika gammalt som Berlinmurens fall: ”det finns fortfarande fler murar som behöver rivas”.

Det stämmer.

Men inte på Mars.


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med: ,Kommentarer ( 8 )

Ett av de mest underskattade spelen i år. Ett spel som ger oss en liten glimt av vad framtiden har att utvisa inom fysik och förstörelse :)

  (Quote)

Linus den 01 Dec 2009 klockan 14:09

Spelet är ändå en fysikuppvisning mer än ett intressant spel i min mening. Detta är lika mycket ögongodis som när de släppte Tech-demon på Final Fantasy VII.

Jag hoppas på bättre spel än så på listan. Jag måste sätta mig och skriva en egen lista snart också…

  (Quote)

PimPim den 01 Dec 2009 klockan 14:13

PimPim: Spelet är ändå en fysikuppvisning mer än ett intressant spel i min mening. Detta är lika mycket ögongodis som när de släppte Tech-demon på Final Fantasy VII.Jag hoppas på bättre spel än så på listan. Jag måste sätta mig och skriva en egen lista snart också…  

Jag vill nog påstå att Red Faction Guerilla var långt mer än ett techdemo. Volution lyckades koppla samman teknik med spelbarhet på ett alldeles förträffligt sätt. Multiplayer-läget i RFG är makalöst. Det sätter alla våra förutfattade regler på ända.

Vill nog hålla med Linus om att RFG är ”Ett av de mest underskattade spelen i år”.

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 01 Dec 2009 klockan 14:28

Det här har varit mitt Game of the Year. Ett tech-demo hade inte fått mig att spela i 26 timmar.

  (Quote)

TenOfTen den 01 Dec 2009 klockan 14:55

Det här har jag inte spelat

  (Quote)

PT den 01 Dec 2009 klockan 21:08

Jag är förvånad och glad att det finns ett spel som jag verkligen behöver spela :)

  (Quote)

Naseer den 02 Dec 2009 klockan 09:35

Naseer: Jag är förvånad och glad att det finns ett spel som jag verkligen behöver spela :)  

Red Faction: Guerilla är just ett sådant spel som man måste spela. Jag tycker att det är helt fantastiskt. Spelet fick dessutom finfina betyg av de flesta, men glömdes bort i all jättestorspelsskörd.

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 10 Dec 2009 klockan 14:47

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .