unc2topp

Uncharted 2: Among Thieves borde egentligen heta The Amazing Adventures of Nathan Drake II. Komplett med snedställt Indy-typsnitt. För ingen annan spelutvecklare förvaltar äventyrsnovellens arv lika vördnadsfullt som Naughty Dog. Jag skulle använda ord som ”matinékänsla” om det inte redan devalverats i händerna på respektlösa spelskribenter.

marcopolo

Represent!

Precis som så många andra spel med samma proportioner (bibliska) försöker Uncharted 2 göra mycket, överallt och hela tiden. Men den som gapar efter mycket gör ofta skitspel som inte tilltalar någon. Med skillnaden att Uncharted 2 kommer undan med det på grund av karismatiska karaktärer och något som kan uppfattas som karaktärsutveckling på ett icke-exp-relaterat vis. Bara det att Nathan Drake är en trevlig prick och inte en förstoppad taskmört gör att Uncharted 2 blir mer som ett Skattkammarön med handgranater än ett Die Hard med palmer.

Många har liknat spelets hysteriska tempo med det i Resident Evil 4. Det är en ganska rättvis jämförelse. Bortsett från en sak. Resident Evil 4 sparade de största spänningsmomenten till mellansekvenserna. Resultatet blev att filmerna fick spelet att framstå som häftigare än vad det verkligen var – det man aktivt fick delta i var knappt hälften så coolt. I Uncharted 2 är det spelsekvenserna som är minerade av episka spänningsmoment som skarvar ihop storyn med spelbarheten.

Naughty Dog bygger sin egen mytologi baserad på en historisk grund någonstans i gränslandet mellan fantasi och verklighet. Den här gången är det Marco Polos upptäcktsresande som ligger som fond för ett av årets största äventyr.

[nggallery id=27]


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med:Kommentarer ( 12 )

Men är det värt att tjacka en PS3 för?

  (Quote)

Peter den 04 Nov 2009 klockan 22:21

Det är om inte annat den bästa anledningen hittills till att skaffa en PS3.

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 04 Nov 2009 klockan 22:31

Ja, definitivt.

  (Quote)

Tobias den 05 Nov 2009 klockan 01:12

Inget spel är väl specifikt anledningen till att skaffa en PS3, men Uncharted och uppföljaren är ju helt klart de största.

  (Quote)

Rikard den 05 Nov 2009 klockan 06:33

Jag kan bara hålla med dig Jimmy. Även om jag försöker att se fel.

[/skamlös reklam]

Och det är svårt att motivera ett konsolköp på ett eller två spel. Men har du övervägt en förut Peter så borde det här vara, som man säger, droppen.

  (Quote)

Aglet den 05 Nov 2009 klockan 10:27

Jag är seriöst sugen på att skaffa en PS3 för detta, finns några spel till men jag vill verkligen spela detta!

  (Quote)

Hagbard den 05 Nov 2009 klockan 10:29

Naughty har verkligen hittat rätt med Nathan Drake. Intressant anekdot är att Nolan North som gör rösten till Drake också gjort rösten till den inte riktigt lika minnesvärda Shadow Complex-gubben. Faktum är att han gjort hinkvis med spelroller, haft huvudrollen i filmen Broken och en pytteroll i prestigeserien Six feet under – http://www.imdb.com/name/nm0636046/

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 05 Nov 2009 klockan 13:14

Har jag blivit för gammal så att jag inte kan umgås med ironi längre eller är det bara meningen att dialogerna ska vara otroligt ostiga (en matiné-thing, vad vet jag)? Hursomhelst, fantastiskt spel på det hela taget. Kanske, men bara kanske, hade jag föredragit lite mer (och lite svårare) problemlösning på pang-pangandets bekostnad. Tillsammans med Killzone 2 mina PS3 favoriter 2009.

  (Quote)

IslandHillStreet den 12 Nov 2009 klockan 21:28

IslandHillStreet: mmm, kan hålla med dig att det knappast är stor skrivkonst bakom dialogerna. Men jämfört med det bajsnödiga vi är vana vid så tycker jag att dem är ganska charmiga ändå.

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 12 Nov 2009 klockan 21:33

När jag skulle välja en konsol för köp för två år sedan så tittade jag bort ifrån PS3. Konsolen låg fortfarande på 5000-6000 kr och hade inget intressant exklusivt material.
Sedan kom Uncharted, Metal Gear Solid 4 (räknat med men ändå inte tillräckligt), Little Big Planet, kommande Heavy Rain och nu en uppföljare av ett spel som visst ska vara ännu bättre än föregångaren. Jag ångrar inte mitt köp av min 360, men jag skulle vilja ta mina cash och springa och köpa en konsol till! Så mycket nöje men inte tillräckligt mycket pengar för att punga ut till den lilla tiden jag har att spela på mina andra konsoler. Men en dag!

  (Quote)

PimPim den 30 Nov 2009 klockan 02:50

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .