winterbottom_header1

Den tyska expressionismen peakade som uttrycksform någon gång på 20-talet. De fria uttrycken dog i samma ögonblick som nazisterna tog makten. Talfilmen förstörde resten för de tyska filmmakare som emigrerade över havet.

The Misadventures of P.B Winterbottom låtsas att det där aldrig hände. The Odd Gentlemen opererar i en stumfilmsvärld, tonsatt med orkestrar och pianomelodier, som fortfarande handlar om att kommunicera med dialogkort, ljus och skuggor, oproportionella bakgrunder och… paj.

Spelets protagonist, Mr Winterbottom, är besatt av paj. Han gör allt för att få tag på den. Som till exempel att skapa tidsparadoxer och klona sig själv. Och sedan samarbeta med klonerna för att kunna stjäla mer paj. Utvecklarna beskriver honom såhär:

Mr. P.B. Winterbottom is a villainous gentleman with a predilection for pies. Swiping the mysterious Cherry Chronoberry pie changed everything for our beloved Winterbottom… one bite made him more than an ordinary pie-grabbing humbug. That first taste changed him into something quite extraordinary, granting him the ability to break the rules of time. With these newfound time recording tricks up his cufflink, and with the help of his time clones, Winterbottom can now snatch pies with the greatest of ease. But on his journey to devour every pie, Winterbottom must mind the signs… the perils of being unstuck in time.

Winterbottoms värld är en mashup av förvrängda objekt som utvecklarna kallar ”a macabre Victorian landscape full of unfamiliar proportions and quirky obstacles”. Likt Braid ugörs bakgrunderna av element som konnoterar till tidsflöden för att förstärka spelets tema.

The Misadventures of P.B Winterbottom började som ett två man stort studentprojekt vid University of Southern California. Efter att ha blivit uppmärksammade under Independent Games Festival förra året bildade de företaget The Odd Gentlemen och har sedan dess huvudsakligen suttit och sysslat med att designa de drygt åttio banor som det färdiga spelet kommer att innehålla. Förra månaden utannonserade 2K Games att de tecknat ett avtal med gentlemännen och tänker ge ut Winterbottom via Xbox Live Arcade någon gång tidigt under 2010.

Igår släpptes den första trailern på över ett år. Och det ser fantastiskt ut:

Det finns en kort making of på Youtube också där Matt Korba, huvudmannen bakom spelet, bland annat förklarar en gång för alla varför han ägnat tre år åt att göra ett spel som handlar om att fucka upp tiden för att stjäla pajer (”Everybody always ask me: ’Why pie?’, and, it’s like… ’Why are you born?’ What kind of ridiculous question is that? Pie is delicious.):

Xbox Live Arcade. 2010. Var där.

[nggallery id=24]


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med: ,Kommentarer ( 4 )

Xbox Live Arcaaaaaade!
(kanske lite för långt för en ”Khaaan!”)

  (Quote)

Voxbrallan den 18 sep 2009 klockan 03:50

Utan konkurrens den bästa rubriken vi någonsin haft på en Blog ’em up-post.

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 18 sep 2009 klockan 10:21

Låter som något för mig! Tack för tipset.

  (Quote)

Jonas Högberg den 21 sep 2009 klockan 16:30

“Everybody always ask me: ‘Why pie?’, and, it’s like… ‘Why are you born?’ What kind of ridiculous question is that? Pie is delicious.“ Hahaa, så underbart! 17:de februari. Verkligen ett datum att lägga på minnet :)

  (Quote)

Monika Nilimaa den 26 jan 2010 klockan 17:41

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .