Eric Prydz-glättig discodunk i glamourösa gayklubbar. Rockstar har verkligen nailat temat i trailern till senaste GTAIV-expansionen, jag ger dem det.

Något annat Rockstar kan är att skapa en skandal. Jag kan bara anta hur de mer konservativa delarna av bibelbältet satte nattvardsvinet i vrångstrupen när de fick nys om det nya GTA-släppet – The Ballad of Gay (say what?!) Tony.

Men Rockstar vet också hur långt man kan gå, utan att gå för långt. Nya Grand Theft Auto IV-expansionen är ett perfekt exempel på en Rockstaresque balansakt. Att ge skärmtid till en slak senatorsnopp i The Lost & Damned var en sak, att ge leadrollen till en homosexuell man en annan. Just därför är det inte Gay Tony du spelar i The Ballad of Gay Tony, utan hans högst heterosexuelle assistent.

På något sätt känns det som ett steg i fel riktning när en utvecklare tycker att det är okej att låta spelaren kväva folk med plastpåsar, men inte leka bög.

Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony släpps till Xbox 360 den 29 oktober.


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med: ,Kommentarer ( 4 )

Det finns två länder som står i stor kontrast till varandra när det kommer till tillåtet respektive otillåtet i digitalunderhållning. Tyskland och USA. I Tyskland är våld inte ok i spel, men att sända hårdporr en tisdag eftermiddag är helt grönt. I USA däremot får du inte visa rumpklyftan utan att den retuscheras bort. Men att hugga huvudet av människor och sparka ner äldre damer för att sedan stampa på deras huvuden, ja det är naturligtvis helt patt-perfa. Sedan kan man ju alltid diskutera hur långt man kan gå när det kommer till våld. För inte allt för länge sedan blev det ett jäkla liv då man släppt ett spel i App Store där man kunde skaka ett spädbarn till döds. Frågan är varför barn är såpass ”heliga” medan resterande befolkning är ok att nita, mörda, slakta flå etc.

  (Quote)

Nielsen den 03 sep 2009 klockan 10:07

Jimmy: Samtidigt kan man ju fråga sig om det finns ett egenvärde i att skapa kontrovers – eller om man fokuserar på att skapa en bra historia. Inte för att en slak senatorssnopp ger något annat än just Hem och Skola-skandalpoäng kanske, men du fattar. Kanske borde det istället ses som ett steg framåt att en homosexuell man får spela en roll som en mäktig (om än klyschigt neurotisk) spelare i en stenhård värld? Jag vet inte, vi får väl se vad det färdiga spelet har att erbjuda (kanske kommer man faktiskt kunna dejta män i spelet?)…

  (Quote)

Michael Gill den 03 sep 2009 klockan 10:21

Nielsen: Fairytale Fights har en achievement att låsa upp när man dödat 1000, eller om det var 10 000, barn.

Gillmeister: Rockstar har ju spelat bögkortet tidigare iom Bully. Skitstormen lät inte vänta på sig. Nä, kontrovers för kontroversens skulle är oftast ointressant – även om Rockstar satt det i system. Men jag kan inte hjälpa det. Jag känner mig besviken. Jag hade faktiskt velat spela som Gay Tony. Det hade verkligen varit intressant.

Jaja. Kanske slutar nästa Army of Two med lite hångel ;D

  (Quote)

Jiimmy Håkansson den 03 sep 2009 klockan 12:03

Om man ska vara lite petig så har man ju faktikst fått leka bög i Rockstars sandlåda, i GTA: San Andreas närmare bestämt. I tvåspelarläget kunde man låta karaktärerna oavsett kön tungkyssas fritt på beställning, och man kunde t.o.m. göra detta iförd prästmundering (om jag inte kommer ihåg helt fel). Far out.

  (Quote)

IslandHillRepresent den 08 sep 2009 klockan 21:38

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .