fedor-ea-sports-mma1

MMA-karusellen fortsätter. Sedan vi skrev om det senast har Dana White blivit förbannad, Peter Moore försvarat sina MMA-ambitioner och THQ visat upp gröna siffror mot alla odds – tack vare Undisputed. Men det slutar inte där.

Tanken var att Affliction, den så kallade ”promotion” som under senare år sett ut som det största hotet mot UFC:s monopolstatus, skulle anordna en titelfight mellan två av MMA-världens bästa tungviktare – Josh Barnett och Fedor Emelianenko. Fighten skulle hållas den första augusti. Problemet var bara att Barnett testade positivt för anabola stereoider. Matchen ställdes in och två dagar senare rapporterade Affliction att man givit upp alla tankar på att själva anordna fightinggalor. Vips var man bara en t-shirtfabrikör med förkärlek för gotiska typsnitt och liemän. Och UFC-sponsor.

Zuffa, organisationen bakom UFC, kopplar ett allt hårdare grepp om MMA-världen. Snart efter Afflicition tappade ut började ryktesspridningen göra gällande att Fedor – the baddest man on the planet – kommit överens med Zuffa om att låta sina Zangief-takter (nåja…) regna över oktagonen. Ryktena stämde inte. Zuffa erbjuder visserligen Fedor otroligt generösa kontrakt. Men Fedor, hans agent och ryska M-1 Global vet att spela ut Fedors popularitet mot Zuffas och Dana Whites allt mer desperata ha-begär. Och det är här tv-spelen kommer in i bilden. Fedor har nu avslöjat att han skrivit på för kommande EA  Sports MMA. Sylvia och Couture i all ära, men Fedors namnteckning på omslaget kan göra stor skillnad i kampen mellan UFC: Undisputed och EA Sports MMA. Och i kampen mellan världens största MMA-organisation och världens största MMA-kämpe blir tv-spelen en viktig bricka.

Finns det en man som kan stå emot, är det Fedor. Finns det ett spelföretag som kan ge THQ en bra match är det Electronic Arts.

It’s on. Like Donkey Kong.

(Tipstack till Jonas!)


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med: , ,Kommentarer ( 3 )

Jag tycker om den här bevakningen! Det är ju något som annars får ganska lite plats, speciellt i SP. ;)
Intressant! Älskar hela grejen med maktspelet mellan Fedor och Dana/zuffa. Tjurskallar!
Dock tråkigt för oss som blir lidande… =(

  (Quote)

Peter den 11 aug 2009 klockan 13:46

Peter: Roligt! Det är en riktig soppa/såpa, som verkligen förtjänar att uppmärksammas…

  (Quote)

Michael Gill den 17 aug 2009 klockan 13:50

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .