gunde1

Att gilla sport är inte alltid lätt. Åtminstone inte om man omger sig med folk som gärna kallar sig gamers. I den vanliga världen har fotbollen, för att ta ett exempel, ändå lyckats ta igen lite mark. Sporten betraktas inte längre som ett smutsigt tidsfördriv för pöbeln, rödvinssmuttande akademiker kan lika gärna ses strosandes med en Offside under armen. I spelvärlden är vi inte riktigt där. Sportspel är den mest svenniga av alla spelgenrer. Inget en Ico-älskande spelkonnässör smittar ner sin spelkonsol med. Den riktigt devote vägrar till och med att läsa en sportspelsrecension.

Kanske är det helt naturligt, som en kvarleva från någon nedärvd, förhistorisk instinkt. En reptilhjärnereflex som skickar ut panikimpulser så fort vår lilla trygghetssfär blir hotad. Nördens naturliga fiende är jocken, så står det skrivet.

Men det är väl just det. Sportspelen är ju som gjorda för oss mindre fysiskt begåvade – vi som aldrig blev uttagna till något länslag, aldrig var med i TV-pucken eller sket i innebandyn för att inte riskera skador som gick ut över tv-spelandet. Och för oss som älskar att gräva ner oss i siffror som berättar från vilken höft Chauncey Billups oftast skjuter – och annan relevant statistik. För oss som vill visa för Lagerbäck varför Sverige borde spela 4-3-3 – och gillar att underbygga argumenten med handfasta exempel. För oss som vill spotta tonårstalanger innan ens Arsene Wengers superscouter fått upp ögonen för dem.

Men mest av allt är det för oss som bara vill ha riktigt skoj tillsammans med våra vänner.


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med:Kommentarer ( 4 )

Hear, hear!

  (Quote)

Peter den 09 jul 2009 klockan 19:17

Är väll mest bara ett fel. Sverige ska inte spela med en 4-3-3 uppställning då vi då tappar mittfältet totalt, vilket inte funkar. Funkar det inte med 5 på mittfältet funkar det knappast med 3.

Och hur ska topparna ligga i förhållande till varandra om du nu ska ha 3 anfallare? De ska vara samspelade, vilket Zlatan gång på gång bevisar att han inte är med de flesta som jag sett honom spela med på senare tid.

Fotboll i all ära. Men det är riktigt skoj att spela det i verkliga livet också :)

  (Quote)

HB den 13 jul 2009 klockan 20:50

Jag gillar inte sport eller sportspel så mycket

  (Quote)

PT den 25 jul 2009 klockan 10:10

Jag tycker inte det där var riktigt rättvist. Bara för att man inte gillar att spela sportspel så betyder det inte att man är en mager, glasögonbärande finnig nörd utan bollkänsla, utan att man helt enkelt inte är tillräckligt insatt för att tycka det är roligt. Det finns sportfantaster som är värdelösa i idrotten de följer, men tycker det är intressant att se – och uppleva i spel, visst. Men vi andra (som jag) som avstår sportspel ser helt enkelt inte något spännande med det. Vad ska jag ha det till? Jag kan titta på fotboll på TV när Sverige spelar. Jag kan gå ut och spela fotboll med kompisar om det är så. Men när det kommer till att ta min karaktär och sparka iväg en fotboll med Zlatan så blir det aldrig samma sak i vilket fall. Det känns bara tomt och tråkigt – mainstream om man så vill.

  (Quote)

PimPim den 29 Nov 2009 klockan 21:41

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .