Du känner till kejsarens nya kläder, va?

Trots att science och all bevisföring intygar att saker är fucked up så låtsas man att allt är okej eftersom normer. För om alla säger att kejsaren har kläder på sig så har han väl det.

På tal om kläder, eller avsaknaden av dem: ”Repair her armor”. Det är den kanske smartaste tumblern någonsin. Premissen är lika enkel som namnet. Laga hennes rustning. För om missogyna tv-spel och serietidningar har lärt oss något så är det att krigaramazoner inte behöver så mycket av den varan. Det räcker med någon enstaka pansarflärp för att skydda de mest vitala organen: bröstvårtor och genitalier.

Det ”Repair her armor” gör är att synliggöra det absurda genom att ge krigarkvinnorna något som krigarmännen tidigare haft ensamrätt på. En funktionell rustning.

”This blog is dedicated to show and change the looks of ridiculous female armors (and other outfits) that women tend to have in media; such as games and comics. The purpose is to show that over-sexualized women is not ”empowering”, but clearly offensive and ridiculous – not to mention it’s also clearly out of context. We’ll also show that their clothes could be greatly improved with a touch of common sense, equality and character.”

Resultatet är talande.

Efter:

Före:
.

En bild säger mer än tusen HP.


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med:Kommentarer ( 11 )

Sedan får man ju ta i beaktning. Vem har spelet skapats för? Vem är målgruppen?

Jag finner en kommentar inne i spelet Scarlet Blade ganska talande: ”Mother sends me here, in harm´s way, while you sit and watch me prance around skimpy outfits from the comfort of your armchair. Hardly seems fair.”

Det säger det mesta om jag får säga så. Målgruppen är intresserad av att kvinnors rustningar ska dölja så litet som möjligt. Då är det rent självmord att gå emot det.

Tumblr bloggen är intressant och visar på en hel del riktigt bra poänger. Vad jag inte förstår är varför folk som inte har kunskaper i PS ska lägga sig i. Att enkelt markera och sedan bara färga med valfri färg för att försöka få det att passa känns meh.

Att lägga ner tid och energi på att få rustningarna att passa ihop som en helhet talar bättre och mer för poängen att kvinnor i MMO kan ha riktigt snygga rustningar utan att de bara täcker bröstvårtorna och könsorganen.

Elin från Tera borde väl vara ypperligt då? klänningar som täcker över allting förutom svansen :p

  (Quote)

Henrik den 03 jun 2013 klockan 17:40

Jag ser inte vad vi har att förlora på jämlika könsroller även i spel.

Jag spelar spel och borde därför ingå i målgruppen som är ” intresserad av att kvinnors rustningar ska dölja så litet som möjligt”.

Men jag ser det snarare som en förolämpning mot mig och mitt intellekt (tja) när de förutsätter att jag vill att alla kvinnokaraktärer ska vara övertydliga troper som hällts ned i en slutty bikiniarmor.
Det är förolämpande inte bara för kvinnor utan hela människosläktet.

Henrik: Tumblr bloggen är intressant och visar på en hel del riktigt bra poänger. Vad jag inte förstår är varför folk som inte har kunskaper i PS ska lägga sig i.

Nu har jag inte sett alla bilder, men poängen är ändå ganska uppenbar. De nakna porralternativen ser väldigt pinsamt ut i jämförelse.

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 04 jun 2013 klockan 09:11

Vi har ingenting att förlora på att jämställa könsroller i spel. Det finns gott som bilder som visar upp hur rustningar på kvinnor kan se riktigt bra ut.

Exempel: http://henrikblomgren.se/wp-content/uploads/2012/05/kirero-knight.png är inte från något spel vad jag vet men ändå. Den här typen av rustningar fungerar ypperligt. Till och med i ett spel som Sengoku Rance så finns det när det gäller rustningar ypperliga exempel med Uesugi Kenshin exempelvis.

Det ska vara rustningar som skyddar, inte som visar hud. Men samtidigt så i MMO, du väljer att spela med en kvinnlig karaktär, du kommer spendera låt oss säga 200h med spelet och du kommer se henne hela tiden i varierande vinklar. Nog vill du kanske någon gång under de 200h ha litet ögongodis i allt grindande? Givetvis beroende på universum och vad det är som gäller.

Jag påbörjade nyss en nyspelning i SWTOR, valde en kvinnlig karaktär som Sith Assasin, som Sith vill jag ha deras symboliska svarta klädsel. Skulle den vara öppen framtill och att min karaktär bara skulle ha underkläder på sig under den skulle jag bli förbannad.

I Tera så blir det någonting annat. De raser som jag sett som har minst rustning på sig är de dual wielding warrior klassen. Som slåss med 2 svärd och satsar på att vara snabba. Då förstår jag att man inte vill bära full rustning. Har för mig att även männen har små rustningar men blev osäker bara just nu. Älvorna i World of Warcraft ska ju vara snabba, agila och kan lätt smälta in i naturen? Kan man göra det med full rustning? Nu har de ju till och med rustning som täcker det mesta.

Alla kvinnors rustningar är inte öppna och skyddar enbart småsaker. Större delen, ja men långt från alla. Det är mycket i spel som är ett hån mot spelarnas intellekt. Allt från årliga uppdateringar till att bli tvingad till att se en viss typ av klädesval.

Jimmy Håkansson: Nu har jag inte sett alla bilder, men poängen är ändå ganska uppenbar. De nakna porralternativen ser väldigt pinsamt ut i jämförelse.

Ja, poängen att man kan göra snygga rustningar åt kvinnor i spel och att många inte gör det är uppenbar. Men när man sysslat litet med PS och redigerat bilder för att visa poänger blir man litet irriterad när folk ska visa en design och sedan inte anstränger sig för fem öre utan mest använder Paint för att måla över hud med en annan färg är för mig irriterande än någon annan poäng de försöker göra.

http://24.media.tumblr.com/7bc46ded668fbbd7743e5816d13c258c/tumblr_mnqn7dyZ1E1s9p45oo1_500.png när hon anstränger sig för att få allting att passa ihop mot

http://25.media.tumblr.com/9e4b6c172a3d6c12ca83264e30162ee8/tumblr_mnmk4lBqbZ1s9p45oo2_500.jpg

Är som himmel och natt för mig i kvalité och därför också i poäng.

  (Quote)

Henrik den 05 jun 2013 klockan 08:24

”något som krigarmännen tidigare haft ensamrätt på.”

Inte ens om vi begränsar oss till fantasy-mmo stämmer ju det här påståendet. För att vara en blogg som gör anspråk på att kämpa mot anti-intellektuallitet har du en väldigt oreflekterad och vinklad hållning i det här ämnet. Lite förbryllande.

”den kanske smartaste tumblern någonsin. Premissen är lika enkel som namnet. ”

Det är ingen enkel fråga, och att reducera den till argumentet att täckande av hud = frihet, avsexualisering och kvinnokärlek är helt absurd på riktigt.

  (Quote)

Alex den 10 jun 2013 klockan 19:42

Alex: Inte ens om vi begränsar oss till fantasy-mmo stämmer ju det här påståendet.

Naturligtvis finns det enstaka exempel på krigarkvinnor med helkroppsrustning. Men problemet ligger i ”enstaka exempel”.

Alex: Det är ingen enkel fråga, och att reducera den till argumentet att täckande av hud = frihet, avsexualisering och kvinnokärlek är helt absurd på riktigt.

Vad är ingen enkel fråga? Könsroller i patriarkala samhällssystem? Nej, definitivt inte. Men krigarkvinnor med underboobs och halvöppna munnar är en ganska enkel fråga dock. Det framgår aldrig vad din kritik handlar om utöver att mitt inlägg är ”absurt” och ”oreflekterat”.

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 11 jun 2013 klockan 13:40

Jimmy Håkansson: Men problemet ligger i ”enstaka exempel”.

Men säg det istället då? Och de enstaka exemplen är ganska många om vi tittar bakåt på hela spelhistorien, även om de förstås är i minoritet.

Jimmy Håkansson: Vad är ingen enkel fråga? Könsroller i patriarkala samhällssystem? Nej, definitivt inte. Men krigarkvinnor med underboobs och halvöppna munnar är en ganska enkel fråga dock. Det framgår aldrig vad din kritik handlar om utöver att mitt inlägg är ”absurt” och ”oreflekterat”.

Sexualisering av fiktiva karaktärer i spel då för att förtydliga.
’täckande av hud = frihet, avsexualisering och kvinnokärlek’ tycks vara hållningen på sidan du hyllar, vilket är oreflekterat pga en rad anledningar som känns rätt självklara, eller? Det låter nästan religiöst grundat.

  (Quote)

Alex den 14 jun 2013 klockan 14:43

Alex: även om de förstås är i minoritet.

Baserat på vilken fakta sa du?

Alex: ‘täckande av hud = frihet, avsexualisering och kvinnokärlek’ tycks vara hållningen på sidan du hyllar, vilket är oreflekterat pga en rad anledningar som känns rätt självklara, eller?

Kvinnorna åmar sig med minimal rustning, halvöppna munnar och strategiskt tveksamma hållningar. Det handlar inte om ”påklätt = bra” utan snarare ”systematisk sexualisering av det kvinnliga könet = inte jättejämlikt”. Kvinnan blir kategoriskt ett verktyg för sex, mannen ett verktyg för handling.

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 17 jun 2013 klockan 08:26

Galet pinsamt med tjej-rustningar i många spel, därför jag aldrig väljer en kvinnlig karaktär…

  (Quote)

Mister Fox den 02 jul 2013 klockan 10:57

Dessa rustningar (eller avsaknad av rustningar) har inte tillkommit (eller försvunnit) för att kittla någons intellekt, dock. De är där för att kittla en annan del av kroppen hos den tänkta mottagaren. En manlig, heterosexuell mottagare. Menar Jimmy Håksansson att det är fel med porr och med erotik i fiktionen?

Den manliga könsdriften är inte anpassad till rådande politiska klimat i Sverige, och bör nog inte heller vara det.

  (Quote)

Kanarie den 24 aug 2013 klockan 14:40

”Den manliga könsdriften är inte anpassad till rådande politiska klimat i Sverige, och bör nog inte heller vara det.”

Med det sagt så ska spel vara anpassade till den manliga könsdriften?

  (Quote)

Jimmy Håkansson den 06 sep 2013 klockan 15:49

Tillgång och efterfrågan. Det är upp till spelarna/utvecklarna att komma överens om i den kommunikation som sker över kassaapparaterna. En inte så vilda gissning är att många spelare uppskattar spelsnusket.

  (Quote)

Kanarie den 14 sep 2013 klockan 11:41

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .