life-of-d-duck1

Det kanske bara är jag som är sen, men fram tills för en vecka sen eller så har jag aldrig hört talas om varken Life of D. Duck eller dess fiktiva skapare, den norske tonåringen Bjørnar B.

Och det gör mig lite ledsen. Skandinavien har ju blivit rånade på en riktig kulturskatt här. Bjørnar B ritar ankor som ingen annan. Eller som alla andra som inte heller kan rita, kanske, beroende på hur man ser på det. Hans version av Ankeborg ser ut ungefär som om Carl Barks fått en stroke, tvingats lära sig att teckna med vänsterhanden och sen fått en till så han fått börja använda fötterna istället. Det är en psykoanalytikers våta dröm. Perspektiven är sneda, karaktärerna är oproportionerliga och bakgrunderna är fulla av kompensationsstreck. Alltihop har stelanimerats och sen tonsatts med lite remixad NES-musik. Det är fantastiskt.

Life of D. Duck II släpptes i december. Den senaste youtubetrailern har trehundra klick. Hälften av dem är jag:

Bjørnar sammanfattar själv spelets handling såhär om du fortfarande skulle vara förvirrad:

Help D. Duck in his quest to get Dasy to marry him. D Duck must get rid of Uncle Jubalon who is eating him out of his house, also ooie lui and devie escapes and D. Duck must save them.

And there you have it. Mer sammanhang än så får du inte. Och det är inte viktigt heller. Det enda som du ska bry dig om är att klicka på www.bjornarb.com och tanka spelen (ja, de är gratis), och du ska göra det illa kvickt.

[nggallery id=12]


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med:Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .