konamicode

Om du växte upp med en NES vet du redan vad Konami-kod är för något, men för er andra sammanfattar Wikipedia det fint:

The Konami Code, known in Japan as the Konami Command (コナミコマンド Konami Komando?), is a cheat code that appears in many Konami video games. The code also appears in some non-Konami games. The code was first used in the 1986 release of Gradius for the Nintendo Entertainment System but was made famous in North America in the NES version of Contra, for which it was also dubbed the ”30 Lives Code”.

Koden har blivit en populärkulturell referens i filmer, tv-serier, musik, böcker, på t-shirttryck och till och med nyckelringar. Det var, givetvis, bara en tidsfråga innan den blev ett Internetfenomen också.

Konamicodesites har börjat sammanställa en lista över alla siter som använder sig av funktionen. I praktiken rör det sig om ett javascript som, när det aktiveras, bjuder på lite påskägg. Google Reader får ett ninjatheme. Facebook får en linsspeglingseffekt. Och så vidare. Det är extremt nördigt och därför awesome.

Frågan är: vad händer om man slår in koden på Blog Em Up och trycker enter?


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med: ,Kommentarer ( 3 )

Haha grymt!

  (Quote)

Linus den 12 maj 2009 klockan 08:34

Ni kunde ha haft något mer awesome än det där!

  (Quote)

PimPim den 24 Nov 2009 klockan 03:04

Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .