skamspel

I utomordentliga Spelradions Loadingpremiär fick vi äntligen en röst på svensk speljournalistiks grand old man, Tobias Bjarneby. Vad jag fastnade lite extra för var Tobias svar på frågan om det fanns något spel han skämdes för att gilla:

Är man journalist så måste man ju stå för sin smak, det är ju lite poängen med att skriva om spel, eller vad man än skriver om, att tipsa om bra saker.

Tobias har naturligtvis helt rätt, men vi här på Blogemup undrar om det ändå inte finns något litet spel som Tobias kanske väntar med att ta upp när någon frågar om vilka hans favoritspel är. Något som på sin höjd slinker med bland alla högar av JRPG:s han älskat på sedan tidernas begynnelse. För faktum är ju att det alltid finns ett par spel som kanske inte riktigt är kreddiga nog att tala högt om. Kanske klingar det mer highbrow att gilla Ico än NHL 94, och mer svennebanan att älska Hannah Montana än Killer 7.

Eftersom Blogemup vill vara fullständigt ärliga lanserar vi därför inläggsserien Skamspel. Här får alla de spel vi älskat genom tiderna – men kanske inte givit den offentliga kärlek de är värda – sin väl förtjänta lufttid.

Plocka fram skämskudden, det här kan bli jobbigt.


Prenumerera på kommentarer Kommentarer | Trackbacks |
Taggad med: , ,Skriv en kommentar


XHTML: Följande taggar är tillgängliga: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


© Copyright 2013 Blog 'em up .